U susret praznicima "Usamljenost kao izbor"

Novogodišnja izložba fotografija "Usamljenost kao izbor" kolektiva Kamerades biće otvorena u petak, 26. decembra u Uličnoj galeriji.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 25.12.2014.

11:44

Default images

Neočekivanim izborom za sveprisutno novogodišnje raspoloženje, izložbom koja se bavi temom usamljenosti, Ulična galerija i kolektiv Kamerades tematizuju uobičajena praznična osećanja napuštenosti i razočarenja.

Koristeći Instagram kao medij, za koji je, kao i za druge društvene mreže karakterističan privid velikog broja prijatelja, pratilaca ili obožavalaca, Kameradesi dodatno naglašavaju atmosferu izolovanosti. Ali šta ako je usamljenost izbor?

Posetioce izložbe "Usamljenost kao izbor“ očekuje 52 poklon fotografije kolektiva Kamerades koje mogu preuzeti na otvaranju.

Kameradesi su grupa od šest dokumentarnih fotografa iz Srbije. Članovi dele zajedničku misiju dokumentovanja realnosti i širenja svesnosti u polju društvenih tema na Balkanu. Njihov rad je baziran na tradicionalnom pripovedanju, ali sa poštovanjem za visoke vizuelne, etičke i narativne standarde u foto-žurnalizmu.

Kameradesi su Saša Čolić, Nemanja Jovanović, Milovan Milenković, Nemanja Pančić, Marko Risović, Marko Rupena.

Ulična galerija se nalazi kod Bezistana, u prolazu pored Doma sindikata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: