Harison Ford priznaje: Otisci Spilberga su svuda u novom filmu o Indijani Džonsu VIDEO

Holivudski glumac Harison Ford ocenio je u intervjuu koji je dao za Politiku da je jasno da su otisci Stivena Spilberga (Steven Spileberg), iako nije bio reditelj, svuda u novom filmu "Indijana Džons i artefakt sudbine".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO/POOL
Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO/POOL

U razgovoru za srpski list na Kanskom festivalu, gde je premijerno prikazan "Artefakt sudbine", Ford je rekao da je reditelj Džejms Mangold pre početka rada na petom nastavku imao više susreta sa Spilbergom, autorom višedecenijske sage o arheologu pustolovu Indijani Džonsu. "Imamo dugu vezu Spilberg i ja, i mislim da smo Margold i ja u 'Artefaktu sudbine' pratili taj njegov DNK. Mislim da je Spilberg ovim zadovoljan kao producent. I kreator Džordž Lukas je zadovoljan. Zadovoljan sam i ja", naveo je glumac.

Nakon izuzetno uspešne početne trilogije "Otimači izgubljenog kovčega" (1981), "Ukleti hram" (1984) i "Poslednji krstaški pohod" (1989), Džons se vratio ulozi Džonsa, prepoznatljivog po šeširu, kožnoj jakni i biču, još za kod kritike i fanova mlako prihvaćeno "Kraljevstvo kristalne lobanje" (2008). Nakon pustolovina smeštenih u tridesete godine prošlog veka i potom pedesete, Džons se u "Artefaktu sudbine", u skladu sa dobom osamdesetogodišnjeg Forda, obreo u 1969. godini leta na Mesec, a društvo mu prave pomoćnica Fibi Voler Bridž, glavni zlikovac Mads Mikelsen i drugi.

Ford je ocenio da je između Džonsa i lika Voler-Bridž "jedan od najdubljih odnosa koje je serija stvorila i prikazala", dok je u radnji "Artefakt sudbine" prema Fordu "najkonkretnije prisustvo (njegove) starosti".

"I želeo sam da film bude o tome, jer je to ono čime se trenutno bavim. To me pokreće i generiše, stimuliše moju maštu. To je ono zbog čega sam na toj sceni", istakao je Ford. Prisetivši se početaka i "Otimača izgubljenog kovčega", Ford je priznao da nikada nije pomislio da će Džons trajati 40 godina, ali da su "gledaoci mislili da je moguće".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 34 idi na stranu