Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma od 25. do 29. marta

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma održaće se u Domu omladine Beograda u poslednjoj nedelji marta.

Kultura

Izvor: B92, Beta

Utorak, 11.02.2020.

14:15

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma od 25. do 29. marta
Foto: depositphoto/fla

Na festivalu će svetsku premijeru imati film Borislava Šajtinca "Kad oružje govori", a domaću premijeru imaće film Branka Šmidta "Prvi do srca - Ivo Gregurević" iz Hrvatske.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, jedan od najstarijih filmskih festivala u Evropi i svetu trajaće pet dana, od 25. do 29. marta.

Revijalni program biće podeljen u celine "Svetska panorama" i "Regionalna panorama".

Biće predstavljen filmski program u nekoliko nacionalnih takmičarskih kategorija, dokumentarni film do i preko 50 minuta, eksperimentalni film i video-art, animirani film i igrani film, dok će festival biti približen mlađoj publici uz specijalne projekcije, stručne projekcije i tribine.

Konkurs za prijavu filmova za takmičarsku selekciju je u toku i trajaće do 20. februara, isključivo preko sajta www.martovski.rs.

Novi umetnički direktor festivala Dejan Dabić izjavio je da se festival kreće između tradicije i novih okolnosti, budući da se održava po 67. put.

Cena ulaznica biće 200 dinara, dok će studenti, uz indeks, moći da uđu besplatno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: