"Reži", film o tinejdžerima u surovom svetu bez pravila VIDEO

Domaći film "Reži" u režiji Koste Đorđevića biće premijerno prikazan u Kombank dvorani 27. februara u okviru programa 47. međunarodnog filmskog festivala Fest, saopštili su organizatori.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printscreen YouTube/MegaComFilm
Printscreen YouTube/MegaComFilm

"Reži" prati jedan dan u životu tinejdžerke, u kojem sve što je izgledalo kao luda i vesela avantura polako prerasta u noćnu moru sa ožiljcima za ceo život. "Reži" je drugi film reditelja Đorđevića, autora filma "S/Kidanje" iz 2013. godine.

Film prati jedan neobičan dan u životu Aje, njene drugarice i drugara iz kraja, koji tumarajući kroz vrelinu avgustovskog dana, na usijanom beogradskom asfaltu traže načine da se zabave, osete živim, drugačijim i bitnim. Pravila igre sami biraju, a sistem vlastite kože jedini je sistem koji priznaju.

Ajina potreba i potraga za ljubavlju, od nečeg što je izgledalo kao vesela avantura, prerasta u dramu koja će obeležiti njihove mlade živote. Ovo je film o tinejdžerima i njihovom odrastanju u surovom svetu bez jasnih pravila. Ne drži pridike, ne traži krivce.

"Reži" je ogledalo onog što zovemo našim savremenim društvom, ali ogledalo u kojem se jasno može videti i odraz prošlosti koju smo živeli, ali i naslutiti obrisi budućnosti.

Osobenost filma leži i u činjenici da glumačku ekipu predvode dve mlade, harizmatične glumice Kristina Jovanović i Đurđina Radić, poznatija kao Djixx, koje su publici poznate i iz sveta muzike.

Kristina Jovanović Kika članica je benda E Play, dok je Đurđina Radić Djixx nekadašnji ženski vokal benda Sevdah Baby.

U filmu, pored Kristine i Đurđine, igraju i Mladen Sovilj, Marko Janketić, Milan Čučilović, Radoslav Rale Milenković i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 37 idi na stranu