"Poslednji džedaj" stiže i na jedno vrlo prikladno ali neočekivano mesto

Film "Ratovi zvezda: Poslednji džedaj" ove nedelje stiže u bioskope širom sveta, ali će takođe biti prikazan i na jednom izuzetno prikladnom, ali ne toliko očekivanom mestu. U svemiru!

Izvor: B92
Podeli
Prinscreen YouTube/Star Wars
Prinscreen YouTube/Star Wars

Astronauti koji se trenutno nalaze u misiji na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS) biće u prilici da gledaju novi nastavak popularne sage nekoliko stotina kilometara daleko u Zemljinoj orbiti, što je potvrdila i NASA.

"Mogu da potvrdim da će posada MSS gledati film u orbiti, ali još nemamo tačan datum. Film će im biti dostavljan u obliku digitalnog fajla", saopštio je Nasin službenik za odnose sa javnošću Den Hout.

GettyImages
GettyImages

Film će gledati na jednom od laptop računara na MSS ili pomoću projektora.

Gledanje filmova na Međunarodnoj svemirskoj stanici nije tako neuobičajeno, budući da se na njoj nalazi digitalna biblioteka sa oko 500 filmova, kako klasika tako i novijih naslova, piše Verge.

Astronauti mogu da ih gledaju tokom slobodnih dana ili organizovanih filmskih večeri.

Film/TV

Spilberg otkrio detalje o novom nastavku Indijana Džonsa

Prošlog vikenda u Londonu su dodeljene "Rakuten TV Empire" nagrade, koje britanski časopis Empire dodeljuje najuspešnijim filmovima u proteklih 12 meseci. Reditelj Stiven Spilberg osvojio je nagradu "Legend of Our Lifetime", a u govoru prlikom dodele otkrio je kada će početi rad na novom filmu o Indijani Džonsu.

Film/TV utorak 20.03. 20:45 Komentara: 23

Srpski film "Zlogonje" nagrađen u Torontu

U Torontu je održano dvadeseto izdanje festivala TIFF Kids (Toronto International Film Festival Kids), a u zvaničnom takmičarskom programu našao se i novi srpski film "Zlogonje", reditelja Raška Miljkovića koji je osvojio jednu od festivalskih nagrada.

Film/TV utorak 20.03. 08:30 Komentara: 2
strana 1 od 1507 idi na stranu