"Poslednji džedaj" stiže i na jedno vrlo prikladno ali neočekivano mesto

Film "Ratovi zvezda: Poslednji džedaj" ove nedelje stiže u bioskope širom sveta, ali će takođe biti prikazan i na jednom izuzetno prikladnom, ali ne toliko očekivanom mestu. U svemiru!

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

20:45

Prinscreen YouTube/Star Wars

Astronauti koji se trenutno nalaze u misiji na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS) biće u prilici da gledaju novi nastavak popularne sage nekoliko stotina kilometara daleko u Zemljinoj orbiti, što je potvrdila i NASA.

"Mogu da potvrdim da će posada MSS gledati film u orbiti, ali još nemamo tačan datum. Film će im biti dostavljan u obliku digitalnog fajla", saopštio je Nasin službenik za odnose sa javnošću Den Hout.
GettyImages
Film će gledati na jednom od laptop računara na MSS ili pomoću projektora.

Gledanje filmova na Međunarodnoj svemirskoj stanici nije tako neuobičajeno, budući da se na njoj nalazi digitalna biblioteka sa oko 500 filmova, kako klasika tako i novijih naslova, piše Verge.

Astronauti mogu da ih gledaju tokom slobodnih dana ili organizovanih filmskih večeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: