"Poslednji džedaj" stiže i na jedno vrlo prikladno ali neočekivano mesto

Film "Ratovi zvezda: Poslednji džedaj" ove nedelje stiže u bioskope širom sveta, ali će takođe biti prikazan i na jednom izuzetno prikladnom, ali ne toliko očekivanom mestu. U svemiru!

Izvor: B92
Podeli
Prinscreen YouTube/Star Wars
Prinscreen YouTube/Star Wars

Astronauti koji se trenutno nalaze u misiji na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS) biće u prilici da gledaju novi nastavak popularne sage nekoliko stotina kilometara daleko u Zemljinoj orbiti, što je potvrdila i NASA.

"Mogu da potvrdim da će posada MSS gledati film u orbiti, ali još nemamo tačan datum. Film će im biti dostavljan u obliku digitalnog fajla", saopštio je Nasin službenik za odnose sa javnošću Den Hout.

GettyImages
GettyImages

Film će gledati na jednom od laptop računara na MSS ili pomoću projektora.

Gledanje filmova na Međunarodnoj svemirskoj stanici nije tako neuobičajeno, budući da se na njoj nalazi digitalna biblioteka sa oko 500 filmova, kako klasika tako i novijih naslova, piše Verge.

Astronauti mogu da ih gledaju tokom slobodnih dana ili organizovanih filmskih večeri.

Film/TV

5. Dani igre u Jugoslovenskoj kinoteci

Peti put zaredom, Beogradski festival igre, Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile priređuju reviju filmova pod nazivom "Dani igre". Od 24 do 28. januara 2018., publika će moći da prati premijerne projekcije višestruko nagrađivanih dokumentarnih i umetničkih filmova.

Film/TV ponedeljak 15.01. 13:09 Komentara: 0

On je zvezda novog Tarantinovog filma

Slavni režiser Kventin Tarantino najavio je prošle godine da namerava da snimi film o ubistvima koja su 1969. godine počinili Čarls Menson i njegova "porodica". Leonardo Dikaprio zvanično je potvrdio da će glumiti u Tarantinovom devetom filmu.

Film/TV subota 13.01. 20:25 Komentara: 27
strana 1 od 1484 idi na stranu