Otkriveno koja je poznata glumica bila inspiracija za lik Male sirene

Crtani film "Mala sirena" iz 1989. godine, nastao prema poznatoj bajci Hansa Kristijana Andersena, jedan je od najpopularnijih Diznijevih animiranih filmova.

Izvor: Radiosarajevo.ba
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Malo je poznato da je lik male sirene Arijel inspirisan jednom poznatom američkom glumicom. Kada su crtali njen lik, Diznijevi kreativci su na umu imali Alisu Milano.

Alisa za vreme stvaranja crtanog filma uopšte nije znala da je poslužila kao inspiracija za Arijelin fizički izgled, već je to saznala nekoliko godina kasnije.

"Pitali su me da vodim emisiju o stvaranju crtanog filma 'Mala sirena' i tada sam saznala da su crteži i izgled male sirene bili zasnovani na mojim fotografijama iz mlađih dana", ispričala je Alisa.

Animator Glen Kin, koji je oživeo Arijel, koristio je Alisine fotografije iz vremena kada je glumila u emisiji "Who's The Boss" iz 80-ih godina, i prema njima stvorio sirenino ljupko lice.

Film/TV

U glavnom programu Festa 16 ostvarenja iz celog sveta

Ovogodišnji Glavni takmičarski program Festa nudi 16 brižljivo odabranih filmova iz Mađarske, Danske, Irana, Kine, Argentine, Libana, Grčke, Hrvatske, SAD, Rusije, Italije, Švajcarske, najavili su danas organizatori. Među njima su oni koji tretiraju goruće društvene i socijalne teme, ali i oni koji nam na izuzetan način približavaju ličnosti koje su svojim stvaralaštvom inspirisali generacije.

Film/TV četvrtak 15.02. 14:46 Komentara: 0
strana 1 od 1495 idi na stranu