Najbesmisleniji razlozi zašto su glumci odbili legendarne uloge

Ponekad je teško pretpostaviti da li će neki film biti hit ili potpuni promašaj.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot

Da vam je neko rekao da namerava da snimi film u kojem se pojavljuje veliko stablo čiji je najbolji prijatelj naoružani rakun, verovatno biste pomislili da se radi o lošoj šali. Međutim, propustili biste jedan od najboljih Marvelovih filmova, izvanredne "Čuvare galaksije".

Lako je biti general posle bitke, ali je zabavno čitati o suludim razlozima zbog kojih su neki glumci odbili uloge u nezaboravnim filmovima.

Šon Koneri u "Gospodaru prstenova"

Kada mu je agent dostavio scenario za "Gospodara prstenova", legendarni Šon Koneri odbio je ulogu Gandalfa u popularnoj trilogiji jer nije razumeo o čemu se radi. Iako je u džep mogao da strpa 10 miliona dolara, Koneri je kasnije svoju odluku prokomentarisao sledećim rečima: "Pročitao sam knjigu. Pročitao sam scenario. Pogledao sam film. Još ništa ne razumem".

Pirs Brosnan u "Betmenu"

Jedan od glumaca koji je trebalo da zaigra Betmena u kultnom filmu Tima Bartona iz 1989. odbio je ulogu jer je smatrao da će izgledati smešno u kostimu. Naime, Barton je želeo da angažuje Brosnana, koji ga je odbio. Brosnan se kasnije tokom razgovora s fanovima prisetio trenutka kada mu je režiser pokazao kako će izgledati kostim: "Bilo koji muškarac koji nosi gaće preko pantalona ne može da bude shvaćen ozbiljno".

Džon Travolta u "Čikagu"

Travolta jednostavno ima velike probleme s biranjem pravih uloga. U slučaju hvaljenog mjuzikla, problem je bila mizandrija. Kada mu je Harvi Vajnštajn ponudio ulogu Bilija Flina (i to nekoliko puta), Travolta ju je uporno odbijao. Glumac je pretpostavio da se predstava prema kojoj je film nastavljen "vrti oko gomile žena koje mrze muškarce".

Edi Marfi u "Isterivačima duhova"

Legendarni komičar mislio je da će film biti totalna besmislica (što je i bio, ali je bio zabavna i uspešna besmislica). Tokom snimanja izvanrednog "Kola sreće", Den Ajkrojd, koji je opterećen duhovima, rekao je Marfiju da bi upravo on bio odličan za ulogu Vinstona Zedemora u filmu o istraživačima paranormalnog. Edi je rekao: "Ovo zvuči kao s**nje".

Eminem u "Elizijumu"

Slavni reper stvarno voli Detroit. Režiser Nil Blomkamp je za svoj film želeo da angažuje Eminema, koji je trebalo da se pojavi u ulozi Maksa da Kosta. Ono što nije znao jeste da reper ima praksu da odbija uloge koje se ne snimaju u njegovom gradu, Detroitu.

Frenk Sinatra u "Prljavom Hariju"

Jedan od najpoznatijih filmova svih vremena bi bio potpuno drugačiji da se u glavnoj ulozi pojavio slavni pevač, ali na svu sreću, Sinatra je učinio sve da se izvuče iz filma. Naime, tokom snimanja "Mandžurijskog kandidata", Sinatra je slomio zglob. Iako se to dogodilo deset godina ranije, Sinatra je rekao da bi mu "pištoljčina (ogromni magnum) stvarala probleme tokom snimanja". Rekao je da ne može da ga podigne.

Tom Kruz u "Edvardu Makazorukom"

Ponekad postoji previše suvišnih pitanja, a u slučaju Bartonovog jezivog klasika, ta pitanja postavljao je Kruz, koji jednostavno nije mogao da shvati lik, kao i to kako se nosi sa svakodnevnim aktivnostima. Postavljao bi pitanja kako Edvard ide u toalet i kako je svih tih godina živeo bez hrane. Kruzu je previše stvari bilo nejasno, a Bartonu su na kraju presela pitanja, pa je odluka na kraju pala na daleko manje ljubopitljivog Depa.

Vil Smit u "Odbeglom Đangu"

Postoji razlog zašto su Tarantinovi filmovi uglavnom odlični, a filmovi Vila Smita uglavnom beznačajni. Naime, kada mu je Tarantino ponudio ulogu, Smit je insistirao na tome da upravo on bude taj koji će ubiti Kalvina Kendija. Isto tako, želeo je da u filmu bude zastupljeno manje nasilja (loša ideja), a mnogo više ljubavne priče (još gora ideja). Džejmi Foks nije imao takve zahteve.

Rasel Krou u "X-Menu"

Slavni "Gladijator" bio je prvi izbor Brajana Singera za ulogu Vulverina. Međutim, postojao je jedan problem - Gladijator. Maksimus je na svom oklopu imao vuka, a vuk ga je pratio i na ratištu. Krou je strahovao da će mu to doneti previše ponuda u filmovima o vukovima. Zvuči glupo? Krou se očigledno nije ni trudio da smisli bolji izgovor da odbije ulogu.

Džon Kendi u "Isterivačima duhova"

Postoji neko ko je imao bizarnije zahteve od Vila Smita. Kada je Ivan Rajtman ponudio Kendiju ulogu Luisa Tulija (igra ga Rik Moranis), glumac je imao ideju da Tuli treba da ima nemački naglasak i da bi u svakom trenutku pored sebe trebalo da ima dva nemačka ovčara. Ukratko, čista suprotnost od onoga kako se poneo Rasel Krou. Rajtman je na to reagovao tako što se lagano udaljio i samo rekao: "Žao mi je, Džone. Možda sledeći put".

Film/TV

Počeo 46. Fest

Projekcijom filma "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju" Martina Makdone i uručenjem "Beogradskog pobednika" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti mađarskom reditelju Ištvanu Sabu, večeras je u Sava centru počeo 46. Fest.

Film/TV petak 23.02. 20:00 Komentara: 3

Sabo: Svaka ideologija želi da menja naše živote

Jedan od najcenjenijih mađarskih filmskih reditelja poslednjih decenija, prvi mađarski dobitnik Oskara, Ištvan Sabo, dobitnik priznanja "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, kaže da je posao filmskih stvaralaca da ispričaju nešto važno i da to urade na zabavan način, a nagrade su sredstvo do tog cilja.

Film/TV petak 23.02. 19:25 Komentara: 2
strana 1 od 1498 idi na stranu