“Pajtonovci? To još postoji? Ko to gleda?”

“Monti Pajtonovci? To još postoji? Ko to uopšte želi da gleda ponovo”, pita se rokenrol legenda Mik Džeger dan uoči ponovnog okupljanja kultnih britanskih komičara.

Kultura

Izvor: Izvor: B92, BBC

Ponedeljak, 30.06.2014.

19:12

Default images

Ipak, da ne bude zabune, Džeger je upravo jedan od onih koji žele ponovo da gledaju legendarne Pajtonovce kada se okupie ovog jula u londonskoj O2 areni.

Prvi od deset zakazanih nastupa desiće se 1. jula, a tim povodom 30. juna u Londonu je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen novi promotivni video predstave “Monty Python Live (Mostly): One down, five to go”.

U njemu se pojavljuju Mik Džeger i Čarli Vots koji na ironičan način komentarišu Pajtonovce, "grupu naboranih staraca koji pokušavaju da ožive svoju mladost i zarade gomile novca". Uostalom, dobacuje Džeger Votsonu, to nije ništa što već nismo videli.

Zabavna reklama, sasvim prikladna pajtonovskom humoru, najavljuje nastupe Džona Kliza, Terija Gilijama, Erika Ajdla, Terija Džonsa i Majkla Pejlina, koji će pred rasprodatom O2 dvoranom nastupati deset večeri, od 1. do 20. jula, prenosi BBC. Na pomenutoj konferenciji za novinare slavni britanski komičari otkrili su samo delove onoga što očekuje publiku koja ih bude gledala u Londonu. Između ostalog, vesti će tokom predstave, putem video snimaka čitati čuveni naučnici Stiven Hoking i Brajan Koks. Ajdl je novinarima otkrio da je Koks “veliki fan Pajtonovaca i da je sam tražio da se uključi u predstavu”.

Za poslednji nastup 20. jula spremljena je posebna zabava, i to veče će, kako je kazao Kliz, podsećati na veliku maturu kao proslavu srećnog završetka cele priče. Ceo događaj te večeri imaće direktan prenos na komičarskom kanalu Gold, a moći će da ga gleda i publika u bioskopima u više od 100 zemalja širom sveta.

-- Pročitajte i Pajtonovci: "Da vidimo da li smo i dalje smešni" --

Prema rečima Kliza, predstava koja sumira najbolje skečeve Letećeg cirkusa Montija Pajtona i njihove nezaboravne pesme, koštala je 4.5 miliona funti.

“Sve je ispalo mnogo složenije i spektakularnije nego što smo mislili na početku kada smo seli da održimo prve probe”, izjavio je sedamdesetčetvorogodišnji Kliz objašnjavajući da je nastup “negde između pozorišne predstave i rok koncerta”.

“Pesme i skečevi koji otvaraju ceo program su veoma energetične i one već na početku postavljaju tempo”, najavio je Majkl Pejlin. “Umorim se već posle deset minuta.” Producenti komada otkrili su da je za Pajtonovcima petnaestak dana intenzivnih proba. Ajdl navodi kako je to i više nego dovoljno.

“Naporno smo radili, radili smo od jutra do mraka, ali sada se čini kao da nije ostalo ništa što nismo usavršili”, izjavio je on.

Kliz se našalio kako je najviše vremena tokom proba potrošeno u presvlačenju kostima i usavršavanju takvih tehničkih stvari, nego u vežbanju samih dijaloga, dodajući da će publika imati veliku ulogu.

“I mi uopšte ne znamo kako će to da izgleda”, ubacuje se Pejlin. “To nije nešto što možete da vežbate.”

Za sve one koji se pitaju da li će Kliz izvesti svoj čuveni skeč “Ministarstvo smešnog hoda”, stiže blago razočaranje - takve scene komičar više ne može da izvodi zbog brojnih operacija kojima se podvrgao ranije usled lošeg zdravstvenog stanja.

Ali to ne znači da od 1. do 20. jula neće biti dovoljno razloga za smeh, i sasvim je sigurno da će narednih dana londonska O2 dvorana odjekivati ne zbog jake muzike, već zbog glasnog smeha.

-- Pročitajte i Teri Džouns – "Monti Pajton je kao dobar brak" --

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: