Paramaunt i MGM snimaju rimejk "Bena Hura"

Dva filmska studija - Paramaunt i MGM, saopštili su da će zajednički producirati novu verziju istorijskog holivudskog klasika "Ben Hur".

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 25.04.2014.

21:58

Default images

Film, o bogatom Jevrejinu Judi Ben-Huru kog je njegov rimski prijatelj Mesala poslao u roblje, počeće da se prikazuje 2016.

Biće snimljen po istoimenom romanu Luisa Volasa iz 1880. koji je dosad dosad imao nekoliko adaptacija, od kojih je najpoznatija ona iz 1959. godine u režiji Vilijama Vajlera.

Film, sa Čarltonom Hestonom u naslovnoj ulozi, osvojio je četiri Zlatna globusa i 11 Oskara, čime drži rekord zajedno sa filmovima "Titanik" i "Gospodar prstenova: Povratak kralja" po broju osvojenih nagrada Američke filmske akademije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: