Sedma “Animanima” od 5 .septembra

Međunarodni festival animacije, “Animanima“, ove godine imaće svoje sedmo izdanje u Čačku.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 31.08.2013.

15:07

Default images

U Domu kulture u Čačku, od 5. do 8. septembra, ljubitelji animiranog filma će biti u prilici da ponovo uživaju u vrhunskom takmičarskom programu koji će predstaviti deo nove evropske i svetske produkcije.

Takmičenje će se odvijati u tri kategorije: autorski film za opštu publiku u trajanju do 30 minuta, animirani muzički i reklamni spot i filmovi za decu. Neće izostati ni već dobro poznati programi „Studio u gostima“, „Dugi metar“, „Portret animatora“, „Škola u gostima“, „Retrospektiva“... i drugi specijalni i prateći sadržaji (poput tradicionalne izložbe posvećene umetnosti stripa), a sve uz učešće uglednih gostiju iz Italije, Belgije, Švajcarske, Francuske, Slovačke, Hrvatske...

Festivalski Gran pri „Zlatni štift“ pripašće najboljem filmu festivala po mišljenju stručnog žirija, a biće dodeljene i nagrada „Periskop“ za najbolji film za decu, „C & M Special“ za najbolju animiranu reklamu ili muzički video, kao i više specijalnih priznanja u različitim kategorijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: