XV L’Oreal Paris Cinemanija

Tradicionalna revija filmova "L’Oreal Paris Cinemanija" održaće se od 31. oktobra do 7. novembra u Sava centru u Beogradu i od 1. do 8. novembra u bioskopu „Arena“ u Novom Sadu.

Pogledajte kompletan program revije

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2007.

00:00

Default images

"L’Oreal Paris Cinemanija" predstaviće ove godine premijerno 23 najnovija ostvarenja koja predvode najveća glumačka imena.

Na otvaranju revije, 31. oktobra biće prikazan film “Četvrti čovek”, reditelja i scenariste Dejana Zečevića, koji je na prvoj pres konferenciji 10. oktobra povodom "Cinemanije" najavljen kao "prvi srpski blokbaster".

U ovom ostvarenju glavnu ulogu tumači Nikola Kojo, a pored njega igraju i Bogdan Diklić, Marija Karan, Dragan Nikolić i drugi.

Reditelj Zečević je na pres konferenciji održanoj u bioskopu "Tuckwood" izjavio da mu je veoma drago zbog spajanja premijere njegovog filma i otvaranja revije koju prati od samog početka.

"Kao gledalac okrenut sam bioskopu. Program 'Cinemanije' je po mom ukusu i 'Četvrtom čoveku' je tu mesto", dodao je autor pet dugometražnih filmova, od kojih je svaki u drugom žanru.

Zečević je rekao da je sada izabrao triler jer voli taj žanr, kao i da je "Četvrti čovek" produkciono i po konceptu ozbiljniji od onoga što je ranije radio.

"Kod snimanja akcionog trilera postoji opasnost da se ode u artificijelnu formu, koja nije istinita, a ja sam se trudio da napravim prvenstveno domaći, srpski film", istakao je on.

Publika će na "L’Oreal Paris Cinemaniji", pored filma „Četvrti čovek“ moći da pogleda i ostvarenja „Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa od strane Roberta Forda“ koji je Bredu Pitu doneo nagradu za najbolju mušku ulogu na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji, „Invazija“ sa Nikol Kidmen i Denijelom Krejgom, mjuzikl „Lak za kosu“ sa Džonom Travoltom i druge blokbaster hitove.

Devet filmova u okviru premijernog programa gledaoci će eksluzivno moći da pogledaju samo na prestojećoj reviji. U redovnoj bioskopskoj distribuciji neće se naći filmovi „Svemoćni Evan,“ „Pritajeno zlo: Istrebljenje,“ „Sa tobom do kraja sveta,“ „Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa od strane Roberta Forda,“ „Slutnja,“ „Next,“ „Konobarica,“ „Nestala,“ i „Gospodin Brooks.“

"L’Oreal Paris Cinemaniju" zatvoriće politički triler „Glineni golubovi“ čiju režiju potpisuje Oskarovac Robert Redford, sa Tomom Kruzom i Meril Strip u glavnim ulogama. Film „Glineni golubovi“ biće prikazan u Beogradu i Novom Sadu par dana pre američkog starta.

Paralelno sa glavnim, odvijaće se i reprizni program, koji sačinjava 46 najvećih hitova koji su se na našim bioskopskim repertoarima prikazivali tokom ove godine.

Program za "Cinemaniju" obezbedili su distributerske kuće "Tuck", "Taramount", "Pro vision", "Millenium" i "First production".

Filmovi će se prikazivati u tri termina - od 17, 19.30 i 22 časa.

Karte za "L’Oreal Paris Cinemaniju" već su u prodaji, a mogu se naći na blagajnama Sava centra, Bilet servisa i Mamuta. Cena ulaznice za otvaranje je 300 dinara, za udarne termine 250, a za reprizne programe 150 dinara. Za kupovinu kompleta karata odobrava se popust od 20%.

Premijerni program

17.00 19.30 22.00
31.10. Četvrti čovek
Režija: Dejan Zečević
Invazija
Režija: Oliver Hiršbigl
1. 11. Svemoćni Evan
Režija: Tom Šedjak
Kul momci
Režija: Greg Motola
Poslednja legija
Režija: Dag Lefler
2. 11. Pritajeno zlo: istrebljenje
Režija: Rasel Malkehi
Priča o Džejn
Režija: Džulijan Džarold
Čak za srećan brak
Režija: Mark Helfrič
3. 11. Sa tobom do kraja sveta
Režija: Džuli Tejmor
Majkl Klejton
Režija: Toni Gilroj
Kukavičko ubistvo Džesija Džemsa
Režija: Endrju Dominik
4. 11. A bio je miran čovek...
Režija: Frenk Kapelo
Elizabeta: Zlatno doba
Režija: Šekar Kapur
U dolini Ila
Režija: Pol Hegis
5. 11. Slutnja
Režija: Menan Japo
Lak za kosu
Režija: Adam Šenkmen
Next
Režija: Li Tamahori
6. 11. Konobarica
Režija. Ejdrijen Šeli
Vatreni obračun
Režija. Majkl Dejvis
Nestala
Režija: Ben Aflek
7. 11. Srcolomac
Režija: Bobi i Piter Farel
Glineni golubovi
Režija: Robert Redford
Gospodin Bruks
Režija: Brus Evans

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: