Program Kids festa

Treći Dečiji filmski festival "Kids fest" održaće se od 22. do 28. oktobra 2007. godine u Domu sindikata u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 03.10.2007.

00:59

Default images

Pored ovoga festivalski programi će se održavati od 1. do 7. oktobra u Novom Sadu i revijalno u Subotici. Ovaj festival prikazaće neka od najuzbudljivijih filmskih ostvarenja za decu, među kojima i dva domaća igrana filma: "Agi i Ema" i "Princ od papira", kao i "Duboko u šumi" iz Republike Srpske.

Decu u premijernom programu očekuju i ostvarenja "Divlji dečaci 3”, „Otkačene klinke i ljubav”, „Rendžeri u Indiji”, indijski film „Iza ogledala“, estonski "Lote iz Izumgrada", kao i mnoga druga animirana i igrana ostvarenja za decu.

"Kids fest" je namenjen osnovcima i program je prilagođen deci od 5 do 14 godina. Podršku Dečijem filmskom festivalu pružaju Ministarstvo obrazovanja, Ministarstvo kulture, Gradski sekretarijat za obrazovanje, Savez učitelja Srbije, Društvo učitelja Beograda i Društvo učitelja Novog Sada.

Cena ulaznica za pojedinačne projekcije je 100 dinara.

Agi i Ema

Naziv: Agi i Ema
Zemlja: Srbija
Žanr: dečiji
Godina: 2007.
Trajanje: 90 min.
Režija: Milutin Petrović
Uloge: Milena Dravić, Stefan Lazarević, Dragan Mićanović, Ana Sofrenović, Nikola Đuričko, Lena Bogdanović

Sinopsis:

„Agi i Ema“ je dirljiva priča o usamljenom devetogodišnjaku, koji živi u savremenoj porodici okupiranoj poslom. Njegov život se menja kada upozna Emu, živahnu i neobičnu staru gospođu. Ovaj film obiluje izuzetnom osećajnošću i razumevanjem, istovremeno ostajući stilski jednostavan i ukusno protkan zdravim humorom.

Projekcije:
21. oktobar u 16.00 i 18.00
23. oktobar u 13.00

Arktičke priče

Naziv originala: Arctic tales
Žanr: Dokumentarni
Zemlja porekla: USA
Godina produkcije: 2007.
Trajanje: 108 min.
Reditelj: Sarah Robertson
Jezik originala: Engleski
Produkcija: National Geographic Production

Sinopsis:

U zaleđenim prostranstvima Arktika, svake godine počinje drevni ciklus: smenjuju se rođenje smrt i ponovno rađanje; ciklus ljubavi i života, žrtvovanja i velikih opasnosti. Dva džina na ledenom severnom polu, morž i polarni medved započinju svoje magično putovanje od nezaštićenog detinjstva do veličanstvene zrelosti.

Razigrani, vragolasti, smeli, mladunčići uživaju u zabavnoj igri, žudeći za avanturama. Bez obzira na odvažne igrarije veoma su ranjivi. Majku ništa neće zaustaviti u borbi da odgaji i zaštiti svoje mlade.

Stravična hladnoća, glad na ivici izgladnivanja, stalna pretnja od grabljivica, i zastrašujućih, monumentalnih snežnih predela i lednika - suočavaju iznova spektakularni život u borbi za opstanak, koja se uvek vodi na život ili smrt.

Projekat je sniman 7 godina.

Projekcije:
25. oktobar u 11.00
27. oktobar u 12.00

Divlji dečaci 3

Naziv originala: Die Wilden Kerle 3
Žanr: porodični
Godina:2006.
Trajanje:95 min.
Jezik:Nemački
Režija:Joachim Masannek
Uloge: Jimi Blue Ochsenknecht, Sarah Kim Gries, Constantin Gastmann, Raban Bieling, Wilson Gonzalez Ochsenknecht, Nick Reimann, Marion Wessel, Konrad Baumann, Kevin Iannotta, Leon Wessel-Masannek, Claudia Michelsen, Uwe Ochsenknecht

Sinopsis:

Kada se meč između nacionalnog tima i Divlje fudbalske družine završio rezultatom 25:1, ekipa se utučena i obeshrabrena porazom raspala.

Ali iznenada Fabi se pojavljuje sa novim timom Zverske zveri, i proglašava ekipu jednom od najotkačenijih fudbalskih ekipa ikada.

Divlji dečaci suočeni su sa najvećim izazovom do sada, sa suparnikom koji nije predvidiv i uglavnom je strašno zbunjujući – devojčice! I da li će se ovaj luckasti fudbalski meč održati? Neizvesnost neće trajati dugo! Čuvajte se Zverske zverke, Divlji dečaci su se vratili i bolje verujte, sada su stvarno: divlji, divlji, divlji!

Projekcije:
24. oktobar u 15.00
25. oktobar u 17.00

Duboko u šumi

Žanr: dečiji igrani film
Trajanje: 76 minuta
Zemlja:Republika Srpska
Godina proizvodnje: 2006
Režija: Zoran Radonjić
Scenario i kamera: Zoran Radonjić
Muzika: Darko Atlagić
Montaža: Branislav Stevković
Obrada i montaža zvuka: Dejan Nišević
Producent: Udruženje multimedijalnih umjetnika Republike Srpske "ATMA"
Glumci: Nemanja Brdar, Jelena Kecman, Ljuban Šipka, Slaven Trebovac, Slaven Bukva, Dean Batoz, Dragan Batoz, Radenko Bilbija, Mladen Vlačina, Boris Marčetić, Daliborka Dekić, Maja Radonjić, Dragiša Stojnić.

Sinopsis:

Mala družina odlazi na izlet na Kozaru. Istovremeno iz zatvora beže trojica opasnih robijaša.

Igrom slučaja njihovi putevi se ukrste i oni otimaju Lanu – simpatičnu devojčicu crne kose.

Odlučujuću ulogu u njenom spašavanju odigraće Mihajlo – debeljuškasti dečak koji je zbog svoje nespretnosti i sklonosti da piše poeziju ismejavan od ostatka družine.

Upravo on, kroz niz napetih i komičnih situacija, uspeva da spasi, ne samo Lanu, već i ostatak družine od opasnih razbojnika. Na kraju svi prihvataju debeljuškastog pesnika kao heroja.

Projekcije:
26. oktobar u 13.00
28. oktobar u 14.00

Franklin - u potrazi za blagom sa ostrva kornjača

Naziv originala: Franklin and the turtle lake treasure
Žanr: Animacija
Zemlja porekla: USA/ FRA
Godina produkcije: 2007.
Trajanje: 80 min.
Reditelj: Dominique Monfery
Jezik originala: Engleski

Sinopsis:

Franklin je na raspustu i oduševljen je dolaskom svoje tetke Lusi, koja je istraživač, specijalizovana za pronalaženje arheoloških blaga.Njen dolazak uvek obećava uzbudljive avanture.

Ovo porodično okupljanje vratiće i Franklinovu baku u detinjstvo, i ona im priča o mnoštvu lepih uspomena ali i tužnih događaja jer su joj roditelji stradali u šumskom požaru.

Dok je pričala o sećanjima baka je spomenula i kutiju sa blagom i porodičnim amajlijama koju je zakopala na tajnom mestu.

Franklinova mašta je danima zaokupljena tim blagom, a kada se baka razboli on i tetka Lusi krenuće istog trenutka u potragu za porodičnim blagom.

U kutiji se nalazi amajlija koje može da izleči baku, a potrazi se ubrzo priključuju i prijatelji Biver i Ber....ali i Samanta, Lusino kumče. I ta malena kornjača sa jakim karakterom strašno iritira Franklina....

Uprkos brojnim preprekama na putu, Franklin je spreman na sve da bi otkrio bakinu tajnu...ali taj put mu je doneo više od bilo kakvog blaga, šansu da stekne nove prijatelje.

Projekcije:
23. oktobar u 11.00
28. oktobar u 10.00

Impijevo ostrvo

Režija: Reinhard Klooss i Holger Tappe
Žanr: Animirani film

Sinopsis:

Film je zasnovan na nemačkoj dečijoj knjizi o malenom dinosaurusu koji se iznenada obreo u modernom dobu.

Profesor Habakuk Tibatong, sa svojim usvojenim sinom Timom, pravi svoj dom na vulkanskom ostrvu i pomaže ostrvskim životinjama da nauče da govore.

Jednog dana ogromni glečer sa zamrznutim jajetom, nasukao se na obalu ostrva. Jaje puca i iz njega izleće beba dinosaurus, mali Impi. Sve životinje su srećne, ali se nevolja pojavljuje u liku kralja koji želi da otme Impija kako bi ga imao u svojoj kolekciji lovačkih trofeja.

Projekcije:
25. oktobar u 13.00
27. oktobar u 14.00

Iza ogledala

Naziv originala: Behind the Mirror (Darpan Ke Peechhe)
Zemlja: Indija-Francuska
Žanr: dečiji, drama
Jezik: Hindu
Godina: 2005.
Trajanje:88 min.
Režiser: Rajkumar Bahn
Uloge: Sulabha Despande, Omkar Lele, Nandu Madhav

Sinopsis:

Indijsko društvo se menja i modernizuje neverovatnom brzinom.

Dečaka Aniruda roditelji šalju da živi sa bakom koju jedva poznaje. Strepnju zbog neizvesnosti i nagle promene otkloniće dečakovo otkrivanje bogatstva i raskoši tradicionalne indijske kulture i načina života.

Uz baku i uspomene na dedu saznavaće iz dana u dan priče, običaje, muziku iz čarobne prošlosti ove zemlje. Oboje će strepeti od rastanka, a dečak će teško preboleti povratak u grad.

Projekcije:
22. oktobar u 17.00

Lote iz Izumgrada

Naziv originala: Leiutajateküla Lotte
Žanr: Animacija
Zemlja porekla: Estonija,Nemačka
Godina produkcije: 2007.
Trajanje: 75 min.
Reditelj: Janno Põldma
Jezik originala: Nemački

Sinopsis:

Lote je veoma živahna i vesela kuca koja živi u malom mestu na obali mora. Žitelji sela imaju jedan neobičan hobi; oni svi kreiraju jednostavne mašine i godišnje takmičenje u izumima je najvažniji dan u njihovim kalendarima.

Oskar, Lotin tata, radi na svom novom izumu kao i njegov glavni konkurent Adalbert.

Dan pred takmičenje Lote i njen najbolji drug Bruno odlaze na plivanje. Pronalaze jednu staru knjigu koja pliva na talasima. Knjiga je pisana na japanskom jeziku sa veoma interesantnim fotografijama zečeva u beloj odeći i pčela. Kada podignu knjigu da se osuši pčela će ispasti iz stranica. Ona je Sumusu, japanski džudo asistent učitelju koji je uhvaćen između stranica knjige i putuje okeanom.

Oskar i Lote kuju plan kako da pomognu Susumi da se vrati kući. Oni su čuli za džudo takmičenje u Japanu i svi kreću u Japan da testiraju svoje veštine. Da li će Lote uspeti da na putu pomiri svoj živahni karakter i disciplinu koja je sada neophodna.

Projekcije:
22. oktobar u 11.00
26. oktobar u 11.00

Moj prijatelj štiglic

Žanr: igrano-dokumentarni film
Autori, režija: mr Oliver Fojkar, Dušan Čekić
Godina proizvodnje: 2005.
Trajanje: 22 min
Produkcija: Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Vojvodine, Zavod za zaštitu prirode Srbije
Nagrade: Najbolje ostvarenje u kategoriji dečijeg filma na Festivalu filma o prirodi u japanskom gradu Tojama.

Sinopsis:

Film „Moj prijatelj štiglic“ je priča o čudesnim pticama i predivnoj prirodi Vojvodine, o nežnom prijateljstvu dečaka i male ptičice – štiglica. Međutim, zbog surovosti i bezobzirnosti ljudi koji se bave krivolovom, dečak ostaje sam, bez svog najboljeg, malog prijatelja.

Film je insipirisan istinitim događajem poznatim kao afera „Smrt ptica Balkana“.

U programu će biti prikazana slajd prezentacija Olivera Fojkara autora filma koji je povodom ucešca na festivalu boravio u Japanu pod nazivom "Prica iz Japana"

Projekcije:
23. oktobar u 12.00

Otkačene klinke i ljubav

Naziv originala: The wild chicks and the love
Žanr: Komedija, dečiji
Zemlja porekla: Nemačka
Godina produkcije: 2007.
Trajanje: 108 min.
Reditelj: Vivian Naefe
Jezik originala: Nemački
Uloge: Veronica Ferres, Thomas Kretschmann, Benno Fürmann, Olive Stokowski

Sinopsis:

Melani je duboko povređena i ljubomorna jer je Vili ostavio zbog druge devojke Nane, koja je dve godine starija od njega. Frida proživljava tešku nedelju konačno se sprijateljivši sa Majkom. Trud sanjari o tamnim okicama, koje nesumnjivo pripadaju Rikiju, iz susednog odeljenja. A Sproti se i dalje viđa sa Fredom. U stvari bila je u sred tog masla zbog svoje glupave ljubomore.

Kada se Sprotin otac vrati u život njene mame, i kada nakon 12 godina vidi mamu zaljubljenu do ušiju, čitava ekipa će shvatiti da ljubav nije rezervisana samo za mlade…I da zbrka, jurnjava, slomljena srca, usponi i padovi su sastavni deo ljubavi kad god vas ona sustigla…

Projekcije:
22. oktobar u 15.00
24. oktobar u 13.00

Princ od papira

Naziv originala: Princ od Papira
Zemlja porekla: Srbija
Režija: Marko Kostić
Scenario: Vladislava Vojnović
Direktor fotografije: Miloš Spasojević
Producent: Luks Film
Uloge: Julija - Milica Spasojević
Pegi - Stefan Lazarević
Julijina majka - Milica Mihajlović
slikar Nikola - Andrej Šepetkovski
Julijin otac - Goran Radaković
Ema - Tatjana Beljakov
sumnjivi tip - Dragan Petrović Pele
učiteljica - Nada Macanković
Ana - Ana Markoski

Sinopsis:

Julija (8) živi sa roditeljima koji je puno vole i pomalo zanemaruju. Jednog dana, ostavši sama kod kuće, Julija pušta u kuću sumnjivog anketara Nikolu (28). Nikola prvo pokuša da krade, a kad ga Julija u tome spreči, oni se sprijatelje. Na rastanku Julija Nikoli pokloni neke roditeljske stvari – mamine minđuše i tatin pasoš!

Šest meseci kasnije Julija saznaje da je zbog očevog nestalog pasoša njena porodica u opasnosti, a shvata i da je ona sama kriva za to. Od tog trenutka, uz pomoć školskog druga Pegija (8) i neobične bake Eme (70) Julija tajno radi na tome da pronađe Nikolu i vrati očev pasoš. Usput, Julija otkriva još mnogo toga o svojim roditeljima, društvu na klimavom tlu tranzicije i umešanosti njenih roditelja u loše stvari iz kojih će ih, na kraju, Julija izvući.

Film govori o sazrevanju, odnosu mladih prema odraslima, ali i o važnosti opredeljivanja malih i velikih prema dobru i zlu. Namenjena celoj porodici ovo je priča u čijoj pozadini je društvo u kojem su politika i kriminal tako čvrsto isprepleteni da ne mimoilaze ni naizgled finu građansku porodicu u kojoj, kao predstavnik novih naraštaja, odrasta glavna junakinja.

Projekcije:
28. oktobar u 17.00

Rendžeri u Indiji

Naziv originala: Zoop rangers in India
Žanr: Avantura, komedija
Zemlja porekla: Holandija
Godina produkcije: 2006.
Trajanje: 85 min
Reditelj: Johan Nijenhuis
Jezik originala: Holandski
Uloge: Tarun Anand; Kim Boekhoorn; Marco Borsato

Sinopsis:

Čim se jedna avantura okončala, nova čeka iza ugla neustrašive Zoo Rendžere – a ovaj put ih vodi pravo u Bolivud!

Kada su saznali da je krdo slonova kidnapovano i da ih čuvaju na tajnoj lokaciji u Indiji, rendžeri kreću put drugog kontinenta. Dok deo grupe odlazi u potragu za slonovima, ostatak odlazi u Bombaj, jer ih jedan od tragova vodi pravo u indijski filmski centar, Bolivud.

Na putu da otkriju istinu, rendžeri će se naći u pravom bolivudskom filmu, izazivati najuvrnutije opasnosti u indijskoj džungli, sprijateljiti se sa mladunčetom slona, izbeći opake ubice, i trkati se kroz Mumbaj u rikšama da bi pobegli naoružanoj bandi koja trguje slonovom kosti – i čak naći malo vremena za zaljubljivanje na ovom otkačenom putu.

Projekcije:
23. oktobar u 15.00
26. oktobar u 17.00

Rudijeve praseće avanture

Naziv originala: Rennschwein Rudi Rüssel 2 - Rudi rennt wieder
Žanr: Avantura, porodični
Zemlja porekla: Nemačka
Godina produkcije: 2007.
Trajanje: 99 min
Reditelj: Peter Timm
Jezik originala: Nemački
Uloge: Sebastian Koch, Sophie von Kessel, Maurice Teichert, Sina Richardt

Sinopsis:

Sve do sada, Nikel (9) i njegov otac Tomas sa kojim živi su se veoma dobro slagali. Onda je Nikel otišao na školsku ekskurziju i kući doneo malo prasence Rudija u rancu.

Otkrio je takođe i zastrašujuću stvar – njegov tata ima novu devojku! Što je još gore ona se preselila kod njih zajedno sa svojom ćerkom Felicitas (12).

Nikel se nagodio sa ocem: ako njih dve ostaju, i Rudi ostaje sa njima!

Kada život postane nepodnošljiv za Nikela on beži sa Rudijem u Porkland, zajedno sa Feli. Tako počinje njihova otkačena avantura koja se završava u močvari Druge Doline, gde će Rudi spašavati živote dvoje dece i pronaći svoj novi dom.

Projekcije:
22. oktobar u 13.00
26. oktobar u 15.00

Super kuče

Studio: Walt Disney Pictures in association with Spyglass Entertainment
Žanr: Avanturističa komedija
Uloge: Jim Belushi, Peter Dinklage, John Slattery, Patrick Warburton, Brad Garrett, sa Amy Adams, i Jason Lee glas Super kučeta
Režija: Frederik Du Chau
Scenario: Adam Rifkin and Joe Piscatella & Craig A.Williams
Zasnovano na televizijskoj seriji: “Underdog”
Producenti: Gary Barber, Roger Birnbaum, Jay Polstein, Jonathan Glickman

Sinopsis:

Pas superjunak darovit za stihove stiže u potpuno novom ruhu u filmu Super kuče.

Nakon incidenta u misterioznoj laboratoriji ludog naučnika dr Sajmona Barsinistera, jedan obični bigl neočekivano dobija nepojmljive moći i sposobnost da govori. Odeven u kostim superjunaka, Super kuče se zavetuje da će štititi građane Kapitol Sitija a, posebno, jednu prelepu kokerku po imenu Poli Čistokrvnu. Kada gradu zapreti opasnost od zavere koju su skovali zli Barsinister i njegov ogromni pomoćnik Ked, samo će Super kuče moći da mu pomogne.

Koristeći CGI specijalne efekte pomešane sa igranim scenama, Super kuče će pred gledaoce da izleti na Dečijem filmskom festivalu u oktobru 2007.

Projekcije:
24. oktobar u 11.00
27. oktobar u 16.00

Tkkg - misteriozna mašina pamćenja

Naziv originala: TKKG - Das Geheimnis um die raetselhafte Mind-Machine
Žanr: komedija, dečiji
Zemlja porekla: GER
Godina produkcije: 2006.
Trajanje: 117 min.
Reditelj: Tomy Wigand
Jezik originala: Nemački
Uloge: Jannis Niewoehner, Jonathan Duemcke, Lukas Eichhammer, Svea Bein

Sinopsis:

Kevin ponosno predstavlja svoju nagrađenu misleću mašinu nastavnicima i drugarima iz škole. Ali nakon nekoliko zbunjenih rečenica, on otrčava sa bine. I njegova drugarica Nadin nestaje.

Nema vremena za gubljenje – to je slučaj za TKKG. Kampling, Karl i Gabi kreću u izazovnu potragu za nestalom decom.

U noći, ušunjaće se u napuštenu kuću Kevinovih roditelja i ono što će tamo otkriti oduzima im dah: prototip spektakularne misleće mašine.

Četvorka počinje da shvata da je upravo to razlog nestanka dece. Ali ko stoji iza toga? I kakvu ulogu gospodin Manek, nastavnik biologije ima u svemu? Istraga vodi TKKG sve dublje i dublje u misteriju mašine i trag zloćudnog eksperimenta. Tako počinje luckasto putovanje kroz neverovatne svetove stvarnih i virtuelnih iznenađenja.

Projekcije:
25. oktobar u 15.00
28. oktobar u 12.00

Vučja tajna

Naziv originala: : Suden arvoitus
Žanr: Avantura, porodični
Zemlja porekla: Finska
Godina produkcije: 2007.
Trajanje: 90 min
Reditelj: Raimo O. Niemi
Jezik originala: Finski
Uloge: Peter Franzén; Ville Haapasalo; Vuokko Hovatta

Sinopsis:

Dvanaestogodišnja Sala obožava prirodu i uživa u divljini u kojoj se oseća kao kod kuće. Živi sa roditeljima koji su je usvojili i malom mestu gde njen otac radi kao policajac. Jednog dana, Salina neobična biološka majka Lejla, nakon 10 godina odsustva vraća se u selo, uznemirujući svojim prisustvom i nesvakidašnjom pojavom mnoge meštane, dok neke čak ostavlja prestravljenim.

Avanture počinju kada Sala spašava dva mladunčeta vuka od lovokradica. Iako su ugrožena vrsta, vukovi su pretnja za lokalnu zajednicu, zasnovanu na farmama irvasa. Spasavnje vukova, postaje misija u kojoj će Sala morati da veruje svojim instinktima, svom najboljem prijatelju pa čak i svojoj davno izgubljenoj majci.

Ovo je takođe priča o suočavanju jedne devojčice sa svojom prošlošću. Jer pored krvne veze, Sala i njena majka su podjednako slične u njihovom misterioznom povezanošću sa prirodom i životinjama. Uprkos tome što je jako mlada, Sala odlučuje da hrabro suoči zajednicu i da je primora da definiše odnos sa svoje dve majke.

To je porodični film, uzbudljiva avantura u divnim predelima Laponije.

Projekcije:
24. oktobar u 17.00
27. oktobar u 10.00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: