Pevač grupe Linkin Park izvršio samoubistvo

Čester Benington, pevač Linkin Parka ubio se u svojoj kući u Palos Verdesu u Kaliforniji.

Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Sajt TMZ piše da je smrt nastupila vešanjem i da je policija njegovo telo našla u devet ujutro po lokalnom vremenu.

Imao je šestoro dece iz dva braka. U braku sa manekenkom Talindom En Bentli bio je 12 godina.

Šta je pevač Linkin Parka poručio Krisu Kornelu u otvorenom pismu

Poruka generacije Česteru: Pamtiću glas koji je hteo da vrisne / VIDEO

Benington se godinama borio s zavisnošću od droge i alkohola u različitim periodima svog života. U jednom intervjuu je priznao da je razmatrao samoubistvo, jer se teško nosio s traumama koje je poneo iz detinjstva kada ga je zlostavljao stariji muškarac.

Čester je bio blizak sa Krisom Kornelom, koji bi danas slavio 53. rođendan. On je takođe počinio samoubistvo vešanjem u maju ove godine. Benington mu je tada uputio otvoreno pismo.

Linkin Park je 2000-tih stekao svetsku popularnost, a hitovi poput "Faint", "In the End" i "Crawling" obeležili su epohu. Benington je osnovao i bend Dead by Sunrise 2005. Bio je pevač Stone Temple Pilots grupe od 2013. do 2015.

Poslednji album benda Linkin Park "One More Light" našao se na vrhu Billboard liste 200 najboljih početkom ove godine i bend se pripremao za turneju koja je trebalo da počne krajem jula.

Samo nekoliko sati pre nego što će svet obići vest da je Benington sebi oduzeo život, na zvaničnom YouTube kanalu benda objavljen je spot za pesmu "Talking To Myself" sa novog albuma.

Ostalo

Marina Abramović: U sedamdesetim tek počinje život

Kad napunite određene godine trebalo bi da pogledate unazad. A ja sam proslavila sedamdeseti rođendan. Moja baba je živela 103 godine i često mi je ponavljala da u sedamdesetim kreće neka nova energija, sve se iznova pokreće. Mnogi kažu da je moja ispovest mračna, ali tako ja vidim život. Htela sam da napišem priču svog života koja će biti razumljiva široj publici. Namenila sam je svima, kako bi mogli da shvate slojevitost života umetnika.

Ostalo nedelja 30.07. 20:30 Komentara: 21

Umro slavni fotograf Džon Moris

Džon Moris, važna figura u istoriji novinske fotografije i dvostruki dobitnik Pulicerove nagrade preminuo je u petak u Parizu u 100. godini, saopštila je danas agencija Magnum u kojoj je dugi niz godina bio glavni urednik.

Ostalo subota 29.07. 20:28 Komentara: 1

10. Weekend Media Festival: U susret jubilarnom izdanju

Od 21. do 24. septembra održaće se još jedno trodnevno izdanje Weekend Media Festivala na dobro poznatoj lokaciji u Staroj tvornici duhana u Rovinju. U susret desetoj godini Weekenda razgovarali smo sa direktorom festivala Tomom Ricovom i programskim direktorom festivala Nikolom Vrdoljakom koji su otkrili što se skriva iza jubilarnog izdanja najvećeg komunikacijskog festivala u jugoistočnoj Evropi.

Ostalo petak 28.07. 12:12 Komentara: 0
strana 1 od 30 idi na stranu