Kameron obećava: Novi “Avatar” donosi nove standarde

Udruženje filmskih i televizijskih inženjera dodelilo je priznanja Džejmsu Kameronu i Daglasu Trambulu, na svečanoj večeri koja je održana pre par dana u Dolby Ballroom sali u Holivudu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2016.

19:18

Kameron obećava: Novi “Avatar” donosi nove standarde
Foto: Gettyimages

Ovo priznanje je najveće koje može da se dobije u holivudskoj filmskoj industriji od strane inžinjera koji praktično pomeraju granice i postavljaju nove filmske standarde.

Dobitnici ovog priznanja između ostalih su Volt Dizni, Rej Dolbi i Džordž Lukas.

Daglas Trambul, pionir VFX-a, koji je radio na specijalnim efektima za kultne filmove kao što su “2001: A Space Odyssey” i “Blade Runner“ izjavio je da nauka omogućava filmskim stvaraocima da na nove, bolje načine, prave priče za velika platna.

Džejms Kameron obećao je, primajuću priznanje, da će novi “Avatar” filmovi biti još bolji.

“Guraću još dalje. Ne samo ka boljim alatima, dinamici rada i visokom kvalitetu slike, već i većem frejmrejtu. To su stvari na kojima već radimo. Još uvek sam veoma agresivan što se tiče 3D-a, ali nam trebaju svetliji projektor i na kraju, mislim da može da se dogodi – bez naočara. Stići ćemo tamo”.

Sam Kameron odao je priznanje Daglasu Trambulu, rekavši da ga je njegov VFX rad na kultnom filmu “2001: A Space Odyssey”, Stenlija Kjubrika, inspirisao da i sam postane filmski stvaralac, a zatim je dodao: “Filmovi će izgledati bolje nego ikada. Već sada su takvi, ali biće još bolji. Sve što možemo da zamislimo, možemo staviti na ekran”.

Što se novih “Avatar” filmova tiče, Kameron bi trebalo da počne produkciju sledeće godine. Scenografija i priča je spremna, a ekipu očekuje veliki rad jer se snimaju tri priče koje će pratiti jedna drugu i biti smeštene u tri nastavka koja će se premijerno prikazati svake sledeće godine.

Izvor: blockbuster.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: