„Labudovo jezero“ večeras u Sava centru

Prvaci Boljšoj teatra Marija Alaš i Aleksandar Volčkov gostovaće u predstavi "Labudovo jezero" koja će večeras biti izvedena na sceni Sava Centra.

Izvor: Tanjug
Podeli

U predstavi će učestvovati celokupni ansambl baleta i orkestar Narodnog pozorišta pod dirigentskom upravom Ane Zorane Brajović.

Marija Alaš i Aleksandar Volčkov završili su koreografsku akademiju u Moskvi i odmah nakon toga postali članovi baleta Boljškoj teatra i tumače glavne uloge u brojnim baletima.

Balet "Labudovo jezero", na muziku Petra Iljiča Čajkovskog, prema libretu Vladimira Begičeva i Vasilija Gelcera, u koreografiji Dimitrija Parlića izveden je premijerno 1970, a obnovljen 23. aprila 1998. godine.

Koncert počinje u 20h, a cene ulazinica su 800, 1000, 1200 i 1500 dinara.

foto: flickr.com/clasic_lasuperlativ

Ostalo

BFI publici donosi najbolje predstave umetničke igre

Na listi deset najboljih predstava umetničke igre koje su obeležile 2014. godinu najpoznatijeg časopisa za umetničku igru, njujorškog "Dance Magazine, su naslovi koje je publika Beogradskog festivala igre već imala prilike da pogleda i koje će imati priliku da vidi na 12. BFI.

Ostalo utorak 30.12. 10:33 Komentara: 0

Tri sata o Zakonu o kulturi

Tročasovno javno slušanje na temu Nacrta izmena i dopuna Zakona o kulturi održano je danas u Skupštini Srbije uz učešće velikog broja kulturnih poslenika.

Ostalo ponedeljak 29.12. 16:45 Komentara: 8
strana 1 od 29 idi na stranu