Škola ne mora da bude dosadna (VIDEO)

Da škola ne mora da bude dosadna, pokazali su nastavnici osnovne škole u Zemunu. Oni su se angažovali kako bi prostorije učinili lepšim i prijatnijim za rad.

B92Izvor: Tanjug
Podeli

Boje, siluete i murali na zidovima podsećaju na umetničku radionicu. Međutim, ovo je samo jedan od zidova osnovne skole Gornja varoš u Zemunu.

Ideja je krenula od učiteljice Mirjane Milić, a uz podršku kolega poslednjih nekoliko meseci u ovoj školi oslikavan je centralni hol i nekoliko učionica. Za akciju su zaslužni i roditelji koji su pomogli realizaciju projekta.

"U ovom projektu deca su bili glavni akteri. Na većini ovih murala nalaze se njihove siluete.Pozirali su najčešće posle časova, a na ideju da se oslikava baš ova tema došla je slikarka Ljudmila Stratimirović,čija deca pohađaju ovu školu", kaže učiteljica.

Iz škole naglašavaju da ovo nije kraj i da već imaju nove planove da oplemene školski prostor.

Ostalo

Sutra obilazak Narodnog muzeja

Svi zainteresovani koji žele da obiđu Narodni muzej i da se upoznaju sa muzejskim prostorima koji uobičajeno publici nisu pristupačni mogu to da učine sutra od 10 do 14 časova.

Ostalo subota 29.03. 09:39 Komentara: 6

"Savamala - centar kreativne komunikacije“

Telekom Srbija i Mikser su u okviru projekta „Savamala kreativna četvrt“ pokrenuli niz inovativnih aktivnosti usmerenih na kreiranje interesantnih programa, kao i proizvodnju i distribuciju ekskluzivnih sadržaja, sa idejom da kulturni, umetnički i zabavni događaji koji se održavaju u Savamali, budu dostupni široj publici i to putem Mikser magazina i Mikser aplikacije.

Ostalo četvrtak 27.03. 13:15 Komentara: 2

Češko-srpske veze u arhitekturi Beograda

Studijska izložba pod nazivom "Češko-srpske veze u arhitekturi Beograda (1863-1941)" biće otvorena u petak 28. marta u Etnografskom muzeju povodom obeležavanja 150 godina od delatnosti čeških arhitekata u Beogradu.

Ostalo četvrtak 27.03. 09:31 Komentara: 0
strana 1 od 28 idi na stranu