Mikser u Parizu 18. septembra

Kulturna organizacija Mikser predstaviće 18. septembra u Srpskom kulturnom centru u Parizu selekciju radova najboljih mladih balkanskih dizajnera – pobednika međunarodnog konkursa Mikser festivala, najvećeg regionalnog dogadjaja kreativnosti i inovativnosti.

Pariz
Podeli

Izložba će trajati tri nedelje, a osim uvida u sve zanimljiviju scenu balkanskog industrijskog dizajna, pariskoj publici predstaviće se planovi Miksera za revitalizaciju Savamale kao buduće prvorazredne kulturne i turističke destinacije grada Beograda.

Ovo je samo početak mnogobrojnih aktivnosti koje će Mikser zajedno sa Turističkim organizacijama Srbije i Beograda te brojnim drugim partnerima preduzeti ka pozicioniranju Beograda kao centra urbane, savremene kulture jugoistočne Evrope.

Otuda i uspostavljanje saradnje sa Srpskim kulturnim centrom u Parizu, čiji radikalna promena sadržaja i autora kojim se predstavljamo svetu doprinosi Mikserovim naporima da promoviše Beograd i Balkan kao generatore svetski relevantne savremene kulture i dizajna, naspram stereotipne slike Beograda kao grada pristupačne zabave i lakih nota na splavovima.

Ostalo

"Predugo smo bili bez Muzeja savremene umetnosti"

Otvaranje Muzeja savremene umetnosti ministar kulture i informisnja Vlada Vukosavljević smatra dogadjajem godine u kulturi, ali najavljuje već za februar otvaranje Kulturnog centra Srbije u Pekingu, a do kraja juna i otvaranje Narodnog muzeja u Beogradu.

Ostalo subota 30.12. 10:50 Komentara: 1

Održana godišnja Skupština Adligata u SANU

Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat", u okviru koga su otvoreni Muzej srpske književnosti i Muzej knjige i putovanja, održalo je svoju godišnju, izbornu skupštinu u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU).

Ostalo četvrtak 28.12. 21:55 Komentara: 0
strana 1 od 773 idi na stranu