Jusu N'dur kandidat za predsednika?

Senegalski muzičar i pevač Jusu N''dur (Youssou N'Dour) namerava da otkaže sve svoje nastupe kako bi se od 2. januara posvetio politici, saznaje agencija Rojters.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2011.

16:47

Default images

N'dur, velika world-music zvezda, nije želeo da kaže da li će se lično kandidovati na predsedničkim izborima koji će se održati u februaru, kao što nije ni precizirao da li je definitivno odlučio da napusti muzičku karijeru.

"Od 2. februara ću se osloboditi svih svojih umetničkih angažmana kako bih ušao u političku arenu", kazao je za senegalsku televiziju 52-godišnji pevač.

N'dur je tom prilikom posebno kritikovao "rasipništvo" aktuelnog senegalskog predsednika 83-godišnjeg Abdulaja Vadea (83) u zemlji u kojoj vlada velika nezaposlenist, a većina stanovnika živi sa tri dolara dnevno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: