Muzej Romske kulture u Ateljeu 212

Izložba eksponata iz Muzeja romske kulture pod nazivom "Materijalna kultura Roma u Srbiji" biće otvorena 17. novembra u gornjem foajeu pozorišta Atelje 212.

Izvor: Tanjug
Podeli

Informativna služba Muzeja romske kulture najavila je da će u okviru otvaranja izložbe biti dodeljena priznanja ličnostima i institucijama zaslužnim za afirmaciju romske kulture, među kojima su Usnija Redžepova, Vladeta Kandić, Nataša Tasić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas na čiju inicijativu je organizovana izložba.

U saopštenju se navodi da je gradonačelnik inicirao da se eksponati iz Muzeja romske kulture izlažu i na drugim mestima osim u Muzeju, kako bi se što veći broj posetilaca upoznao sa kulturom ovoga naroda.

Na izložbi čiji je autor Dragoljub Acković, biće predstavljeni predmeti koji svedoče o materijalnoj kulturi Roma na teritoriji Srbije, poput alata, raznih upotrebnih predmeta i nošnji iz muzejske i privatnih kolekcija.

Izložba je organizovana uz podršku Ministarstva kulture Srbije, a pod pokroviteljstvom Skupštine Beograda.

Ostalo

Promocija balkanske kulture i umetnosti u Briselu

Naftna industrija Srbije (NIS), jedna od najvećih regionalnih energetskih kompanija, i ove godine jepodržalafestival „Balkan trafik“ u Briselu, umetničku manifestaciju koja se od 2007. godine uspešno organizuje pod pokroviteljstvom Evropske komisije i koja značajno doprinosi promociji kulture zemalja Jugoistočne Evrope u EU.

Ostalo nedelja 22.04. 16:15 Komentara: 0

Književno veče u Ambasadi Republike Srbije u Londonu

U četvrtak 12. aprila, u Ambasadi Republike Srbije u Londonu u organizaciji Udruženja srpskih pisaca i umetnika u inostranstvu (ASWA) održano je književno veče posvećeno Geopoetikinoj ediciji Srpska proza u prevodu (Serbian Prose in Translation – SPiT) i književnom opusu Vladislava Bajca, autora i direktora izdavačke kuće Geopoetika.

Ostalo četvrtak 19.04. 20:35 Komentara: 1

Izložba turskog streličarstava u Beogradu

Izložba turskog streličarstava "Kemankeš" biće otvorena od 23. aprila do 5. maja u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije, najavili su organizatori. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa istorijatom turskog streličarstva, kao i prefinjenom veštinom izrade lukova, strela i streličarske opreme.

Ostalo sreda 18.04. 12:38 Komentara: 1
strana 1 od 778 idi na stranu