Kultura

Sreda, 25.04.2007.

06:40

Džulija Stajls u Staklenom zvonu

Glumica Džulija Stajls produciraće i igraće glavnu ulogu u adaptaciji polu-autobiografskog dela Silvije Plat "Stakleno zvono".

Izvor: B92

Default images

"Stakleno zvono" govori o Ester Grinvud, mladoj novinarki koja pokušava da se probije u Njujorku, ali postepeno pada u depresiju. Vremenom se njeno stanje pogoršava zbog čega joj terapeut prepisuje elektrošokove. Ester proba nekoliko puta da izvrši samoubistvo.

Roman "Stakleno zvono" Silvija Plat objavila je pod pseudonimom Viktorija Luka, sredinom januara 1963. godine, a već u februaru iste godine izvršila je samoubistvo.

Delo Silvije Plat "Stakleno zvono" bilo je ekranizovano i 1979. godine, u režiji Lerija Pirsa, a ulogu Ester Grinvud tada je tumačila Džuli Haris, međutim film nije dobro prošao i ocenjen je kao veliko razočarenje.  

Džulija Stajls došla je još pre nekoliko godina na ideju da novu verziju postavi na filmsko platno, a prava na ekranizovanje romana kupila je uz pomoć svojih produkcijskih partnera, od francuskog StudioCanal-a.

Iako knjiga ima poprilično mračan prizvuk Selin Retrej iz producentske kompanije Plum pictures, izjavila je da će se film fokusirati  na neke ohrabrujuće elemente.

"Ester Grinvud ima snažan pogled na život, i stvarno se radujemo da istaknemo humor ovoga lika", rekla je Selin Retrej i dodala "Ne želimo da predstavimo depresivan pad u svet samoubistva".

Snimanje filma počeće tokom 2008. godine.

Tekst će za potrebe filma prilagoditi Tristin Skajler, autorka komada  "The Moonlight Mile", koja trenutno radi na adaptaciji romana Džejn Mendelson "Innocence" za Killer Films.

Džulija Stajls će u filmu igrati Ester Grinvud, a još uvek nije poznato ko će pored nje glumiti u filmu.

Na ovogodišnjem Tribeca festivalu, koji počinje u sredu, 25. aprila, biće prikazan i kratki film "Raving" u kome igraju Zoi Dešanel i Bil Irvin, a koji je urađen u koprodukciji Džulije Stajls i Plum pictures.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: