Svet 2

18.06.2024.

14:10

Raspisane poternice: Rusi ih traže

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije raspisalo je poternice za bivšim zamenikom ministra odbrane Ukrajine Petrom Mehedom i bivšim zamenikom načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Viktorom Bokijem.

Izvor: Tanjug

Raspisane poternice: Rusi ih traže
Profimedia

Podeli:

Oni su u odsustvu optuženi za ratne zločine u Donbasu u Ukrajini.

U bazi podataka ruskog MUP-a navodi se da su poternice raspisane za Mehedom i Bokijem na osnovu Krivičnog zakonika, ali se ne navode za koja su dela tačno optuženi, preneo je TASS. Ruski istražitelji podigli su u maju optužnicu protiv Meheda i Bokija.

Prema ruskom Istražnom komitetu, oni su bili glavni rukovodioci takozvane antiterorističke operacije u Donbasu u kojima je ubijeno ili ranjeno 165 ljudi, a uništeno je ili oštećeno više od 87 objekata civilne infrastrukture.

Mehed je bio zamenik ministra odbrane Ukrajine od proleća 2014. do septembra 2015. godine. Bokij je bio zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine od 2015. do 2024. godine.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

23 h

Podeli: