Kultura

Ponedeljak, 21.05.2012.

12:58

Srđanu Srdiću nagrada u Hrvatskoj

Pisac Srđan Srdić dobitnik je nagrade Istarske županije za najbolju zbirku priča objavljenu u prošloj godini "Edo Budiša", saopštio je njegov izdavač Stubovi kulture.

Izvor: Beta

Default images

Srdić je nagradu dobio za zbirku priča "Espirando" koja je u izdanju Stubova kulture objavljena 2011. godine, dodaje se u saopštenju.

Za isto delo Srdić je nagrađen priznanjem "Biljana Jovanović" za 2011. godinu.

Zbirka "Espirando" sastoji se od devet priča tematski vezanih za najmračnije kutke ljudske svesti.

Srdić je rođen u Kikindi 1977, a trenutno završava doktorske studije na katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu.

Prvu nagradu za literarni rad Srdić je dobio 2007. godine na konkursu zrenjaninskog časopisa "Ulaznica", a 2009. dodeljena mu je nagrada "Laza Lazarević" za najbolju neobjavljenu pripovetku.

U izdanju "Stubova kulture" 2010. Srdić je objavio prvi roman "Mrtvo polje".

Novoustanovljena nagrada "Edo Budiša" dodeljena je Srdiću na 16. Međunarodnom susretu izdavača "Put u središte Evrope" u Pazinu.

Nagrađenom autoru pripalo je pravo jednomesečnog boravka u pazinskoj Kući za pisce i učešće na Festivalu evropske kratke priče od 27. maja do 1. juna u Zagrebu i Pazinu.

U Kući za pisce u Pazinu mesec dana boraviće i novosadski književnik, dobitnik NIN-ove nagrade za 2011. godinu Slobodan Tišma, preneo je internet portal Glas Istre.

Pisac i izdavač iz Beograda Goran Skrobonja na Međunarodnom susretu izdavača u Pazinu dobio je nagradu "Jure Grando" za pisca horora, odnosno mesec dana boravka u Kringi.

Prikaz knjige Srđana Srdića “Espirando“ čitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: