Kultura

Četvrtak, 14.09.2023.

19:03

Počelo snimanje novog domaćeg filma "Mraz"

Reditelj i scenarista Pavle Vučković snima film "Mraz“ čija je priča zasnovana na mitu iz istočne Srbije, najavio je FIlmski centar Srbije (FCS).

Izvor: Tanjug

Počelo snimanje novog domaćeg filma
Foto: Shutterstock/PopTika

Vučković je dramu koja istražuje verovanja, hrišćansku tradiciju, sujeverje i psihologiju likova kroz žanrovske elemente detektivskog filma, trilera i fantastike, počeo snimati 7. septembra u manastiru Pavlovac na Kosmaju, kaže se na sajtu FCS-a.

Filmska ekipa se uskoro seli u selo Braćevac, a planirano je da snimanje "Mraza“ traje 30 dana na lokacijama u blizini Beograda, Negotina i Lepenskog Vira.

Glavna junakinja, detektivka Mirjana odlazi u istočnu Srbiju da ispita nestanak jedne devojke, ali njena policijska istraga s vremenom prerasta u lično preispitivanje, kaže se o filmu.

Glavnu ulogu tumači Kamka Tocinovski iz Severne Makedonije, a pored nje u "Mrazu“ su crnogorski glumci Lara Dragović i Mirko Vlahović, kao i Vesna Trivalić, Jovo Maksić, Jovan Belobrković i Zlatan Vidović.

Novo ostvarenje reditelja "Paname" (2015) i "Zaštite pre svega" (2023), podržao je na konkursu FCS, čija je komisija ocenila da "u maniru hibridne matrice trilera i horora, autor vešto uspostavlja glavnu žanrovsku liniju detektivskog filma".

Ekipu srpsko-crnogorsko-severnomakedonske koprodukcije čine i direktor fotografije Đorđe Arambašić, scenografkinja Livija Mikić, kostimografkinja Magdalena Klašnja, maskerka Jasmina Mina Lilić i snimatelj zvuka Igor Popovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: