Kultura

Petak, 04.09.2020.

15:34

Poznati dobitnici Zlatnih arena: Srpski film "Otac" među njima

Na 67. izdanju Pulskog filmskog festivala filmu "Tereza 37" pripalo je još pet Zlatnih arena i to za režiju Danilu Šerbedžiji, za scenario Lani Barić, za najbolju sporednu žensku ulogu Ivani Roščić za ulogu Renate u filmu, za montažu Dubravki Turić i za masku Snježani Gorup.

Izvor: B92

Poznati dobitnici Zlatnih arena: Srpski film
Foto: Maja Mediæ

Tri Zlatne arene na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio je film "Ribanje i ribarsko prigovaranje" reditelja Milana Trenca i to Zlatnu arenu za najbolju mušku glavnu ulogu Radetu Šerbedžiji za ulogu Petra Hektorovića, za najbolju sporednu mušku ulogu Leonu Lučevu za ulogu Paskoja i za muziku koja je dodeljena Igoru Paru.

Filmu "Mater" reditelja Jure Pavlovića pripale su dve Zlatne arene - za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću i za kameru Jani Plećaš, a tom je filmu pripala i nagrada "Breza" za najboljeg debitanta, dok je film "Mare" rediteljke Andree Štake osvojio takođe dve Zlatne arene i to za kostimografiju Sari Giancane i Valentini Vuković i za scenografiju Jani Plećaš.

Zlatna arena za vizuelne efekte u filmu dodeljena je Vedranu Štefanu za film "Ideš? Idem" reditelja Ljube Zdjelarevića.

Prvi put u istoriji Pulskog festivala nagrada publike je dobila ocenu 5.0, i tu nagradu odneo je film "Otac" srpskog reditelja Srdana Golubovića.

Zlatna arena za specijalne efekte u filmu ove godine nije dodeljena.

U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna arena za najbolji film dodeljena je filmu "Agina kuća" rediteljke Lendite Zequiraj, za režiju Metodu Pevecu za film "Ja sam Frenk" a za glumačko ostvarenje dodeljena je Goranu Bogdanu za ulogu Nikole u filmu "Otac".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: