Glob teatar stiže u Beograd

U okviru svetske turneje, koja počinje sledeće godine i ima za cilj da se obeleži 450 godina od rođenja legendarnog Vilijama Šekspira, slavni Glob teatar iz Londona gostovaće u beogradskom Narodnom pozorištu.

Izvor: B92

Utorak, 20.08.2013.

15:37

Default images

Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić u stalnom je kontaktu sa čelnim ljudima iz tog čuvenog londonskog teatra koji su izrazili želju da svoju dvogodišnju turneju započnu baš u Beogradu sa Šekspirovim "Hamletom" u režiji Dominika Dromgula, navodi se u saopštenju nacionalnog teatra.

Planirano je da "Hamlet" bude izveden u više zemalja, u periodu od 23. aprila 2014. do 23. aprila 2016. godine, kada se navršavaju četiri veka od smrti čuvenog Vilijama Šekspira, za čije je stvaralaštvo Glob teatar neraskidivno vezan.

Narodno pozorište je na sceni tog kultnog pozorišta iz 16. veka veoma uspešno gostovalo 11. maja prošle godine sa dramom "Henri Šesti" u režiji Nikite Milivojevića.

Pomenuti komad, koji je na stalnom repertoaru Narodnog pozorišta, ovog leta sa velikim uspehom izveden je tokom juna u okviru Festivala Grad teatar Budva i, mesec dana kasnije, na prvom medjunarodnom Bitola Šekspir festivalu u Makedoniji.

Novo gostovanje ove predstave zakazano je za 13. oktobar na Međunarodnom pozorišnom festivalu klasike koji će biti održan u rumunskom gradu Aradu.

Takođe, početkom novembra, još jedna dramska predstava sa redovnog repertoara Narodnog pozorišta trebalo bi da gostuje u inostranstvu. Reč je o duodrami Stevana Pešića "Tesla ili prilagodjavanje andjela" koja će biti izvedena u Torontu, Edmontonu, Otavi, Kalgariju i Vankuveru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: