Dodela nagrada Zlatni globus kasno večeras onlajn

U Los Anđelesu i Njujorku kasno večeras biće održana onlajn ceremonija 78. dodele Zlatnog globusa, američke nagrade za film i televiziju.

Izvor: B92

Nedelja, 28.02.2021.

20:54

Dodela nagrada Zlatni globus kasno večeras onlajn
Foto: Profimedia

Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA), koje dodeljuje tu nagradu, saopštilo je da ceremonija prvi put biti organizovana sa dve obale SAD.

Glumica Tina Fej (Fay) će uživo biti domačin ceremonije iz Njujorka, a Ejmi Poeler (Amy Poehler) iz hotela Hilton u Los Anđelesu. Očekuje se da će nominovani da se pojavljuju sa lokacija širom sveta.

Najviše nominacija, ukupno šest, dobio je film "Mank" Dejvida Finčera (David Fincher). Sa pet nominacija sledi film "The Trial of the Chicago 7" koji je, kao i "Mank", film u proizvodnji platforme Netfliks (Netflix).

Zlatni globus je obično pokazatelj koji će filmovi biti nagrađeni prestižnim Oskarom čija je dodela uvek posle ceremonije Zlatnog globusa.

Zbog epidemije koronavirusa, ceremonije dodele nagrada su pomerene. Tako će naredna, 93. dodela Oskara - nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, biti održana 25. aprila.

Ceremoniju će večeras uživo prenositi američka televizijska mreža En Bi Si (NBC) sa početkom u 20.00 po lokalnom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: