Iako su mu predviđali da će nestati i dalje ga slušamo: Danas je svetski dan radija

Danas se obeležava Svetski dan radija, a državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović kaže da taj medij zauzima jedno od najznačajnijih mesta u informativnom sistemu Srbije i ističe da je ministarstvo u ovoj godini opredelilo 30 miliona dinara za radijske projekte.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 13.02.2020.

10:39

Iako su mu predviđali da će nestati i dalje ga slušamo: Danas je svetski dan radija
Foto:Wavebreakmedia/Depositphotos

Gajović ističe da ministarstvo svakog dana osluškuje tržište i prati potrebe tog medija, jer smatra da postoji prostor i želja za njegovim unapređenjem. Pošto je reč o mediju koji dopire do najširih slojeva stanovništva i značajno doprinosi obrazovanju građana, njihovom kulturnom i političkom razvoju, Ministarstvo u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima radi na njegovom poboljšanju i unapređenju, dodaje Gajović.

Podseća da je za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio u 2020. godini Ministarstvo kulture i informisanja opredelilo 30 miliona dinara i da će nastojati da se taj iznos vremenom povećava. Na taj način, Ministarstvo doprinosi podizanju kvaliteta radio programa i pomaže mu da se razvija.

Svetski dan radija je utvrdio Unesko 2011. godine, pošto je 13. februara 1946. godine prvi put emitovan program Radija UN. Cilj ovog praznika je promocija radija i svih onih dobrih mogućnosti koje taj medij pruža. Iako su mu, usled razvoja tehnologije, predviđali nestajanje, pogotovo pojavom televizije kao elektronskog medija, radio ne da nije nestao, već je doživeo velike transformacije i zauzima jedno od najznačajnijih mesta u informativnom sistemu Srbije, što je inače karakteristično za zemlje članice EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: