"Ne biraju se sredstva, netačne su optužbe protiv mene" VIDEO

Sukob u Beogradskom dramskom pozorištu i dalje traje. Početkom ovog meseca, glumci tog pozorišta pobunili su se protiv ustupanja velike scene za održavanje manifestacije ,,Balkan Awards''. Događaj je otkazan, ali su odmah nakon toga isplivali i brojni drugi problemi sa kojima se teatar suočava.

Izvor: B92

Subota, 23.02.2019.

12:24

Foto: TV Prva / Printscreen

Veliki broj članova umetničkog sektora potpisalo je peticiju za smenu upravnika. Razlog - loše rukovođenje teatrom i brojne otakazane predstave.

"Ne postoji peticija koja je potpisivana za moju smenu. Protiv mog načina rada postoji saopštenje, nema tu ništa lično. U toku je izbor za novog direktora i to je komibnatorika. Često se ne biraju sredstva, politika je ušla u sve sfere života", kaže vršilac dužnosti direktora Beogradskog dramskog pozorišta Slobodan Ćustić.

U interesu mi je samo istina, ističe on.

Kolege Ćustića koje su potpisnici tog saopštenja, nisu htele da gostuju na TV Prva sa njim, a to su objasnili isto saopštenjem. "Smatramo da je svako dalje sučeljavanje sa v.d. direktorom preko štampanih i elektronskih medija suvišno i neprimereno, prikazuje naše pozorište u lošem svetlu, šteti ugledu i interesima Beogradskog dramskog, a potencijalno može ugroziti konkurs za izbor novog direktora koji je u toku, što bi v.d. direktoru i bilo u interesu".

"Ne postoji nijedan čovek profesionalac koji može da odgovara kompletnom kolektivu", kaže vd direktor i napominje da je samo 20 odsto zaposlenih potpisalo saopštenje o njegovoj smeni.

Potpisnici ga, između ostalog, optužuju za hiperprodukciju, kao i da je veliki broj predstava nemoguće odigrati, da su mnoge i otkazane i da neke predstave rade neadekvatni reditelji. Smanjen je, kažu, broj publike.

Ćustić odgovara da su optužbe netačne.

"Sve predstave su otkazali glumci, nijednu uprava. To je počelo prošle godine i uzelo je maha", rekao je on i pojasnio da su mu ruke vezane jer zakon štiti glumca odnosno za tu profesiju ne predviđa sankcije za neispunjavanje radnih obaveza kao kod drugih profesija.

Zašto je izgubio podršku glumaca i publike? Jesu li njihove optužbe opravdane i da li će novi izbor upravnika spustiti zavesu na aktuelnu dramu? Na to i mnoga druga pitanja odgovore možete čuti u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: