Cinesseum, prvi svetski online bioskop počinje sa radom

Prema istraživanjima 80% ispitanika reklo je da bi pre gledali najnovije filmove iz svoje kuće nego u bioskopu. Neverovatno je da u 21. veku još uvek niko nije odgovorio na potrebe tih 80% ljudi. Niko do danas.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 23.11.2018.

16:14

Cinesseum, prvi svetski online bioskop počinje sa radom
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Srpska dijaspora, koja je procenjena na preko 18 miliona ljudi, do sada nije imala priliku da gleda najnovije domaće filmove u isto vreme kada se oni prikazuju i u bioskopima u Srbiji. Od sada, preko Cinesseum-a, svako ko ima internet konekciju, moći će iz udobnosti svog doma da uživa u najnovijim ostvarenjima srpske kinematografije.

Cinesseum, odnosno prvi svetski online bioskop, je online platforma za gledanje najnovijih filmova, onih koji se trenutno prikazuju u bioskopima. Jedina je ove vrste na svetu, a razvijena je, verovali ili ne, ovde, u Srbiji.

Za razliku od drugih striming platformi, Cinesseum funkcioniše po principu prodaje karata, baš kao i današnji bioskopi.

Korisnici će preko platforme moći da kupe kartu i uživaju u najnovijim filmovima iz svoje kuće. Cena karte će biti u visini prosečne cene karte u bioskopima, a posebnu pogodnost čini to da će, po ceni jedne karte, korisnici moći pogledati film sa kim žele i na taj način ostvariti značajnu uštedu.

"Prema istraživanjima 80% ispitanika reklo je da bi pre gledali najnovije filmove iz svoje kuće nego u bioskopu. Neverovatno je da u 21. veku još uvek niko nije odgovorio na potrebe tih 80% ljudi. Niko do danas", istakao je Đorđe Lovren, jedan od osnivača Cinesseum-a, na današnjem predstavljanju za medije.

Platforma koristi trenutno najsavremeniju tehnologiju i kreirana je tako da i uz sporiju internet konekciju korisnici mogu gledati filmove u full-HD rezoluciji bez bilo kakvog čekanja da se film učita. Takođe, ukoliko korisniku u toku gledanja filma nestane struje ili mu se prekine internet konekcija, sistem pamti dokle je stigao sa gledanjem i po povratku na platformu može da nastavi tamo gde je stao.

"Verujemo da će Cinesseum imati veliki značaj za našu kompletnu filmsku industriju", zaključio je Lovren.

Zvaničan datum puštanja platforme u rad zakazan je za 31. decembar, kada će platforma postati dostupna korisnicima iz celog sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: