Kultura

Ponedeljak, 21.05.2012.

11:25

Počinje treći "Bosifest"u DOB-u

Treći međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom "Bosifest", u organizaciji Hendi centra "Koloseum", počinje 21. maja u Domu omladine Beograda.

Izvor: Tanjug

Default images

Pod sloganom "Ne zovi me posebnim", do 23. maja biće prikazano blizu 40 igranih i dokumentarnih filmova iz Velike Britanije, Holandije, Italije, Danske, SAD, Kanade, Australije, Japana, Kine, Izraela, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, najavio je organizator.

U takmičarskom delu festivala biće prikazano 16 filmova, a u revijanom programu 21 ostvarenje.

Festival će otvoriti britanski kratki dokumentarac "10:4" Gaja Natanela, nakon čega će u revijalnom programu biti prikazan film "Le Piano", francuskog autora Levona Minasiana.

Selektor "Bosifesta 2012" je reditelj Oleg Novković, a nagrade za najbolji film, režiju i scenario dodeliće žiri u sastavu: glumac Svetislav Goncić, novinar Aleksandar Gajšek i reditelj Darijan Mihajlović. Kao i prethodnih godina biće dodeljena i nagrada publike.

Cilj "Bosifesta" je upoznavanje šire javnosti o pravima, položaju i potrebama osoba sa invaliditetom. Ova manifestacija daje podsticaj za integrisanje osoba sa invaliditetom u društvu i doprinosi poboljšanju komunikacije, prihvatanju različitosti i rušenju predrasuda o osobama sa invaliditetom, ocenili su organizatori.

Festival su podržali Ministarstvo rada i socijalne politike Srbije, gradske opštine Stari Grad i Savski venac, Turistička organizacija Beograda, Dom omladine Beograda i JP "Službeni glasnik".

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: