Svet

Sreda, 16.10.2013.

10:14

OMV otvara naftnu akademiju

Austrijska naftna kompanija OMV najavila je da će sa Univerzitetom Leoben u Austriji uvesti novi studijski program - Međunarodnu naftnu akademiju.

Izvor: Beta

Default images

U saopštenju OMV-a, navodi se da planovi rasta kompanije zahtevaju dodatnih 1.600 radnika tehničke struke za istraživanje i proizvodnju nafte i gasa do 2016. godine, zbog čega je intenziviranje saradnje sa Univerzitetom u Leobenu važan korak za zapošljavanje diplomaca s potrebnom kvalifikacijom.

Najavljeno je da će nove master studije na Naftnoj akademiji biti predstavljene u jesen iduće godine i da će obuhvatiti menadžerske veštine, osnove ekonomije i komunikacija, kao i nastavu iz oblasti zdravstva, bezbednosti i odgovornog odnosa prema društvu i životnoj sredini.

OMV je naveo da planira da ponudi studentima master studija priliku da rade u inostranstvu, kao i razmene programa s drugim partnerskim univerzitetima, što treba da dovede do dvostrukog povećanja broja diplomiranih studenata.

Univerzitet u Leobenu osnovan je 1840. godine i na njemu se izučavaju rudarstvo i metalurgija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

12 h

Podeli: