Svet

Ponedeljak, 20.11.2017.

11:29

Potpisano, slovenački Krka se širi i u Kini

Slovenačka Krka je s kineskim partnerom “Ningbo Menovo Pharmaceutical” potpisala sporazum o osnivanju zajedničkog preduzeća “Ningbo Krka Menovo Pharmaceutical”

Izvor: SEEbiz

Potpisano, slovenački Krka se širi i u Kini
Foto: Thinkstock

Ovim sporazumom farmaceutska kompanija iz Novog Mesta ima 60 odsto, a kineski parner 40 odsto udela.

Početni kapital kompanije biće 30 miliona evra, a vodeći je tročlani odbor direktora.

Iz “Krke” su prilikom objavljivanja devetomesečnog izveštaja rekli da je navedeni početni osnovni kapital namenjen za finasiranje razvoja, otkup zemljišta i izgradnju proizvodnih objekata za sterilne oblike proizvoda. Proizvodnju gotovih proizvoda u tabletama i kapsulama će, prema dugoročnom ugovoru, osigurati partner, koji već ima takve mogućnosti.

Prvi veći prodajni rezultati “Krkinih” proizvoda u Kini očekuju se za oko tri godine. Zajednička kompanija će takođe proizvoditi i neke proizvode za Evropu i druga “Krkina” tržišta. U njenom tročlanom odboru dva predstavnika će imati “Krka”, a jedan će biti predsedavajući.

Dodali su da kineske vlasti već traže odobrenje za registraciju kompanije. Uplata prve tranše upisanog kapitala planira se u januaru sledeće godine. Kompanija će se u početku fokusirati na registriranje “Krkinih” proizvoda u Kini. U ovom području već postoje neki kapaciteti i osoblje koje će biti deo nove kompanije. Sticanje tržišnih dozvola je preduslov za prodaju na kineskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

7 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: