Petak, 29.08.2014.

20:52

Zarobljeno 25 rudara u klizištu

Spasilački timovi u Nikaragvi pokušavaju da oslobode 25 rudara zarobljenih pod zemljom u klizištu na severoistoku zemlje, u kome je jedna osoba poginula.

Izvor: Beta

Default images

Nesreća se dogodila juče ujutro u rudniku zlata i srebra u selu El Komal, blizu grada Bonanca, ali se o njoj saznalo juče tek tokom popodneva zbog udaljenosti mesta. Rudnikom upravlja kompanija Hemko (Hemco).

Spasioci su radili celu noć kako bi da ih spasli i neće stati dok ne stignu do mesta gde se nalaze rudari, rekla je lokalna predstavnica vladajuće stranke Sandinista.

Ona je rekla da spasioci pokušavaju da uspostave kontakt kroz staro okno i tragaju za starim tunelima da dođu do rudara.

Spasioci su čuli glasove i pretpostavljaju da su svi rudari zarobljeni u oknu živi, rekla je ona i dodala da akcija spasavanja neće biti laka jer je zona dosta opasna i ima puno rizika.

Klizišta su nastala posle jakih kiša u toj oblasti i zatvorila ulaz u taj rudnik.

Bonanca se nalazi u takozvanom rudničkom trouglu Nikaragve, mestu gde se nalaze najveća nalazišta zlata u zemlji.

Rudarima su prvo pokušali da pomognu članovi porodica rudara, ali je tle bilo suviše nestabilno i onda su javili vlastima da pomognu. Vojska, policija i članovi rudarske kompanije Hemko učestvuju u spasavanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: