Petak, 25.06.2010.

17:37

Partnerstvo Srbije i UN

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremič i koordinator UN u Srbiji Vilijam Infante potpisali petogodišnju strategiju partnerstva Srbije i UN.

Izvor: FoNet

Default images

Strategija partnerstva za Srbiju označava početak nove ere u saradnji između Vlade Srbije i Ujedinjenih nacija, rekao je Jeremić.

Strategija predviđa ulaganje od 250 miliona dolara kroz realizaciju programa i projekata u periodu od 2011. do 2015. godine, koje će zajednički koncipirati Vlada i drugi partneri.

Strategija će podržati napore Srbije u procesu evropskih integracija, navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije i kancelarije UN u Srbiji.

Programi i projekti u okviru strategije baviće se pitanjima odgovornog upravljanja, održivim razvojem i socijalnom inkluzijom i regionalnom stabilnošću i saradnjom.

"Ponosni smo što Vlada Srbije u nama vidi pouzdanog partnera dostojnog poverenja", rekao je Vilijam Infante i naveo da će strategija doprineti da se učvrsti pozicija Srbije kao regionalnog lidera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: