Utorak, 15.06.2010.

17:46

Radnici "Trudbenika" na Bulevaru

Radnici “Trudbenik gradnje“, koji štrajkuju ispred Ministarstva ekonomije, blokirali su oko podne Bulevar kralja Aleksandra u pravcu ka centru grada.

Izvor: Beta

Default images

Član štrajkačkog odbora Dobrivoje Gavrilović kaže da radnici traže prijem kod državnog sekretara u Ministarsvu ekonomije Nebojše Ćirića i isplatu socijalnog programa.

On je rekao da će radnici ostati na ulici do ispunjenja zahteva. Saobraćaj se zbog zatvorene trake usmerava kroz Resavsku ulicu, a druga traka Bulevara kralja Aleksandra ka Zvezdari nije blokirana.

Kako je saopštio Štrajkački odbor "Trudbenik gradnje" tokom prethodna tri meseca, radnici su obustavili proteste ispred Agencije za privatizaciju i Ministarstva ekonomije, ali pošto nije postignut dogovor o socijalnom programu rešili su da nastave proteste.

Kako navode radnici, propadanje Trudbenik gradnje je posledica kršenja zakona i ugovora u privatizaciji našeg preduzeća, ali uprkos tome Agencija i Ministarstvo ekonomije već sedam meseci odbijaju da preduzmu bilo kakve korake kako bi rešili probleme.

"Nikakva obećanja više nas neće skloniti sa ulice, a Ministarstvo daljim ignorisanjem samo rizikuje radikalizaciju protesta", navodi se u saopštenju Štrajkačkog odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: