Četvrtak, 04.03.2010.

15:07

Agencija ne može da raskine ugovor

Agencija za privatizaciju je saopštila da nema ovlašćenje da raskine ugovor o prodaji preduzeća Trudbenik gradnja iz Beograda.

Izvor: Beta

Default images

Trudbenik gradnja je u martu prošle godine prodata beogradskoj firmi Montera za 580 miliona dinara, u postupku restrukturiranja KMG Trudbenika, kao njegovo zavisno preduzeće. Agencija je navela da samo KMG Trudbenik, kao prodavac, ima zakonsku mogućnost da raskine ugovor o prodaji Trudbenik gradnje.

"Ukoliko Privredni sud bude doneo odluku o pokretanju stečajnog postupka nad KMG Trudenikom, Agencija za privatizaciju biće imenovana za stečajnog upravnika", navodi se u saopšttenju.

Time bi se stekli uslovi da Agencija pokrene raskid ugovora o kupoprodaji Trudbenik gradnje, ukoliko to bude u interesu poverilaca preduzeća, ali bi i u tom slučaju raskid ugovora bio moguć samo sudskim putem.

Tokom višemesečnih protesta radnika Trudbenik gradnje predstavnici Agencije su više puta ukazivali da su za rešavanje problema u tom preduzeću nadležni KMG Trudbenik i novi vlasnik, firma Montera.

Sindikat Nezavisnost Trudbenik gradnje danas je saopštio da Ministarstvo ekonomije priprema stečaj KMG Trudbenika i da će radnici tog preduzeća sutra "svojim telima" sprečiti da se to sprovede.

Taj sindikat smatra da je jedini motiv za uvođenje stečaja KMG Trudbenika da se raskid ugovora o prodaji Trudbenik gradnje pokrene u redovnom sudskom postupku, čime bi se "agonija radnika tog preduzeća otegla u nedogled".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: