Sreda, 17.05.2006.

21:39

Zahtev za istragu u Zagrebu

Danas je stigao u Županijski sud u Zagrebu zahtev za istragu protiv Glavaša i Fehira, osumnjičenih za zločine u Osijeku 1991.

Izvor: Beta

Default images

Portparol i istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić rekao je novinarima da je zahtev za pokretanjem istrage protiv Branimira Glavaša i Krunoslava Fehira stigao u Sud, ali da u njemu nema zahteva za pritvor osumnjičenih.

S obzirom da nema zahteva za pritvorom, istražna sednica na kojoj će biti saslušani osumnjičeni biće zakazana redovnim putem, a Devčić je rekao da ne očekuje da će to biti u naredne dve nedelje.

On nije želeo da govori o pojedinostima zahteva za pokretanje istrage, odnosno za šta se konkretno terete osumnjičeni, već je samo rekao da tužilaštvo predlaže neka sudsko-medicinska veštačenja i saslušavanje oko 40 svedoka.

Hrvatski mediji su pisali da Državno tužilaštvo Glavaša tereti da je naredio ubistva i mučenja srpskih civila u Osijeku 1991. i 1992. godine, odnosno da je odgovoran za zlostavljanje i ubistvo Čedomira Vučkovića i DJorđa Petkovića, čije telo do danas nije pronađeno, i za mučenje Nikole Vasića i Snežane Berić.

Drugoosumnjičeni Fehir tereti se, prema medijskim navodima, za mučenje Vučkovića, koga je s još jednom osobom naterao da popije kiselinu iz akumulatora, nakon čega je i pucao u njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: