Subota, 30.01.2021.

20:45

Baku i Ankara razgovarali o produbljenju saradnje

Azerbejdžanski ministar odbrane Zakir Hasanov i zamenik turskog ministra odbrane Junus Emre Karaosmanoglu razgovarali su o vojno-tehničkoj saradnji dve zemlje.

Izvor: Tanjug

Baku i Ankara razgovarali o produbljenju saradnje
Depositphotos/efks

Razgovor se vodio i o aktivnostima rusko-turskog centra za nadzor poštovanja prekida vatre u Nagorno-Karabahu.

Kako je saopštilo azrbejdžansko Ministarstvo odbrane, Hasanov je naglasao da se vojna saradnja dve države zasnovana na prijateljskim i bratskim odnosima, da se razvija i da postaje sve jača i uspešnija.

Dve strane su istakle potrebu za povećanjem napora u oblasti vojno-tehničke saradnje i održavanja zajedničkih vojnih vežbi, navodi se u saopštenju koje je preneo Tas s.

Zamenik turskog ministra spoljnih poslova Karaosmanoglu došao je u Azerbejdžan da prisustvuje otvaranju rusko-turskog centra za nadzor poštovanja primirja u Nagorno-Karabahu koji je danas počeo sa radom.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i njegov kolega iz Turske Hulusi Akar su 11. novembra 2020. godine potpisali odluku o formiranju zajedničkog rusko-turskog centra za nadgledanje poštovanja primirja u Nagorno-Karabahu, koje je na snazi od od 10. novembra prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: