Sreda, 28.09.2005.

16:35

NIS za postepenu prodaju

Rukovodstvo NIS-a izjasnilo se za postepenu prodaju NIS-a.

Izvor: B92, Radio 021

Default images

Iako još nije izabran privatizacioni savetnik koji treba da predloži strategiju prodaje NIS-a, rukovodstvo te naftne kompanije izjasnilo se da je za postepenu, prodaju delova, a ne većinskog dela države u NIS-u. Vršilac dužnosti generalnog direktora NIS-a Željko Popović kaže da bi u slučaju takve, vertikalne prodaje, bili ostvareni najbolji efekti za NIS i državu.

"To znači da ne bilo prodaje delova sistema, što bi na neki način urušilo sistem i smanjilo vrednost njegovih drugih delova", kaže on.

Vojvodini ostaju tražena preduzeća

Sedište Transnafte, trećeg preduzeća nastalog od NIS-a, ostaje u Vojvodini. Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je Radiju 021 da će sedište Transnafte biti u Pančevu, a ne u Beogradu, kako je ranije odlučeno, a da Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici treba da potvrdi tu odluku. Ostala dva preduzeća nastala iz NIS-a, AD NIS i Javno preduzeće Srbijagas, ostaju u Novom Sadu. Pajtić je dodao da će narednih dana premijer Srbije Vojislav Koštunica doći u Novi Sad radi dogovora o detaljima. Skupština Vojvodine ranije je republičkim organima uputila zahtev da ne izmeštaju sedišta naftne kompanije iz Vojvodine u Beograd, a predsednik Skupštine Bojan Kostreš tada je zapretio da će Vojvođane pozvati na proteste i referendum.

Ministar energetike Radomir Naumov izjavio je da će na inicijativu Vojislava Koštunice na sutrašnjoj sednici Vlade biti predloženo da sedište Transnafte bude u Pančevu, a ne u Novom Sadu ili Beogradu. "Nama se činilo da je u funkcionalnom pogledu dobro da jedna mala kompanija, koja neće imati više od 30 ljudi, bude u Beogradu, zbog međunarodnih komunikacija, znajući da to nema veze s vlasništvom", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: