Petak, 05.06.2020.

16:06

Stanje u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj - zaraženo 117 korisnika i 35 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo virusa kovid 19 kod 117 korisnika i 35 zaposlenih.

Izvor: Tanjug

Stanje u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj - zaraženo 117 korisnika i 35 zaposlenih
Foto: Ministarstvo odbrane

Kako se navodi, ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 518, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 187.

Prisustvo kovida 19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Aleksincu (“Jelenac”), Knjaževcu, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Koronavirus registrovan je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, "Maš Green House" u Petrovaradinu, “Stara pruga” na Umci, “Doživeti stotu, ''Miljakovački vinogradi'', “Nada” i “Holiday house lux“ u Beogradu, ''Radost'' i ''S. Nikola'' u Negotinu, ''Melior Vita” i “Gardoš” u Zemunu.

U saopštenju se podseća da je Ministarstvo za rad donelo rešenje kojim je zabranjen rad domova "Doživeti stotu", "Stara pruga" i "Radost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: