Kultura

Ponedeljak, 02.12.2019.

16:50

Balet "Labudovo jezero" na sceni Sava Centra 17. decemrba

Konstantin Kostjukov svetsku slavu stekao je kao prvak baleta. Danas se nalazi s one druge strane zavese, na mestu je direktora Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i odlučuje o tome šta će se naći na repertoaru Nacionalnog teatra.

Izvor: B92

Balet
Foto: Printscreen/TV Prva

Konstantin je gostujući u Jutru Prve TV rekao da mu ljubav prema baletu i igri pomaže u ulozi direktora Baleta, ali da mu je ova pozicija teža i odgovornija jer sada ne odgovara samo za sebe.

"Potpuno je druga obaveza i mnogo je teže. Sada odgovaram i za sebe, ali i za druge, za pozorište i kulturu uopšte".

Konstantin je igrao više od 30 godina, a na poziciji direktora sačekali su ga problemi koji su i ranije postojali, kao što su izgradnja nove zgrade Narodnog pozorišta, rešavanje pitanja stalnog zaposlenja igrača koji su angažovani kao honorarci, ali i pitanje penzija.

Konstantin ističe da je mala scena generalno problem igračima, ali i gostujućim baletima, pa će zato 17. decembra na sceni Sava Centra biti izvedeno "Labudovo jezero" sa internacionalnim zvezdama Anom Cigankovom i Konstantinom Alenom.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-snimku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: