Petak, 12.01.2018.

10:16

Posledice klizišta u Kaliforniji: Okean pun bakterija

U klizištima koja su posle zimske oluje pogodila Kaliforniju poginulo je najmanje 17 osoba. Najmla]a \rtva imala je tri, a najstarija 89 godina.

Izvor: Tanjug

Posledice klizišta u Kaliforniji: Okean pun bakterija
Tanjug-AP

Prema najnovijim podacima, 43 osobe se vode kao nestale.

Najstarija žrtva klizišta je Džim Mičel, koji je samo dan ranije proslavio 89. rođenan. U klizištima je poginula i njegova supruga Alis sa kojom je u braku bio više od pet decenija.

AP prenosi da je u klizištima poginulo četvoro dece, a da je najmlađa žrtva trogodišnja Kejli Benitez. Ostalo troje dece su imali šest, 10 i 12 godna.

Navodi se i da je 14 plaža u oblasti Santa Barbara zatvoreno za kupače zbog zagađenja koje su izazvale poplave.
Tanjug-AP
Zdravstveni zvaničnici su upozorili da je nivo bakterija u okeanu iznad prosečnih vrednosti. Građanima je poručeno da mogu da se šetaju po pesku, ali im je savetovano da ne ulaze u vodu.

Prema ranijim podacima, u Santa Barbari je uništeno 100 porodičnih kuća.

Prva velika oluja ove sezone donela je većem delu Kalifornije jake vetrove i olujno nevreme, a rekordne kišne padavine zabeležene su u zalivskoj oblasti San Franciska.

Meteorolozi su izdali upozorenja na poplave i prognozirali da bi talas hladnoće s jakim vetrovima mogao da donese Los Anđelesu veću količinu kiše nego što je ukupno palo u proteklih deset meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: