Utorak, 28.03.2017.

14:32

Studenti FTN u muzeju NIS

Studenti Fakulteta tehničkih nauka Novosadskog univerziteta posetili su Muzej NIS-a u Poslovnom centru u Novom Sadu.

Izvor: B92

Studenti FTN u muzeju NIS
Foto: Promo

Tom prilikom su se upoznali sa bogatom istorijom kompanije, organizacijom rada, procesima, ključnim pravcima razvoja i najvažnijim događajima koji su obeležili njenu istoriju.

U poseti NIS-ovom muzeju bili su studenti prve godine Fakulteta tehničkih nauka, sa smera Industrijsko inženjerstvo i menadžment. Prema rečima prof. Velibora Karanovića, koji je inicirao posetu studenata, boravak u Muzeju NIS-a bio je vrlo interesantan i koristan, jer se studenti na fakultetu prevashodno bave teorijom, dok su u NIS-u dobili dosta praktičnih informacija koje su u vezi sa proizvodnjom i prodajom naftnih derivata, o čemu oni trenutno uče.

– Studentima je jako važno da čuju iskustva zaposlenih u kompaniji, kako bi se na studijama što efikasnije usmerili, jer prilično velik broj studenata želi da obavi praksu u NIS-u – rekao je Karanović i dodao da je saradnja obrazovnih institucija i privrede veoma važna, te da teorija i praksa uvek moraju biti povezani kako bi obrazovanje bilo na visokom nivou.

Studentkinja prve godine Inženjerskog menadžmenta Katarina Ilić je istakla da je poseta Muzeju NIS-a zanimljiv način za upoznavanje istorije kompanije, a posebno joj se dopala priča o učešću zaposlenih u stvaranju NIS-a. Njenom kolegi Mladenu Iliću se sviđa što NIS daje šansu mladim ljudima, što ga motiviše da više uči i jednog dana potraži posao u kompaniji.

Muzej NIS-a u Novom Sadu smešten je u poslovnom centru kompanije, a tema stalne postavke je "Budućnost na delu". U muzeju su izloženi eksponati velike vrednosti, koji svim posetiocima omogućavaju da saznaju više o prvim bušotinama, o počecima istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, kao i o njihovoj preradi. Studenti Fakulteta tehničkih nauka Novosadskog univerziteta juče su posetili Muzej NIS-a u Poslovnom centru u Novom Sadu i tom prilikom se upoznali sa bogatom istorijom kompanije, organizacijom rada, procesima, ključnim pravcima razvoja i najvažnijim događajima koji su obeležili njenu istoriju.

U muzeju su izloženi eksponati velike vrednosti, koji svim posetiocima omogućavaju da saznaju više o prvim bušotinama, o počecima istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, kao i o njihovoj preradi. Predstavljen je i istorijat razvoja benzinskih stanica na ovim prostorima, a muzejska postavka donosi priču o razvoju posleratne Jugoslavije i jedne od najvažnijih privrednih grana u našoj zemlji – energetike. Sem u Novom Sadu, Muzej NIS-a nalazi se i u Kikindi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: