Ponedeljak, 23.05.2016.

19:45

Hag: Stanišić i Simatović do decembra ponovo na suđenju

Ponovljeno suđenje bivšim šefovima Službe državne bezbednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću moglo bi da počne najranije u decembru ove godine.

Izvor: Tanjug

Hag: Stanišić i Simatović do decembra ponovo na suđenju
Thinkstock

To je zaključeno na statusnoj konferenciji u Hagu.

Sudsko veće kojim predsedava sudija Barton Hol, predložilo je da suđenje bude formalno otvoreno u decembru, a da dokazni postupak započne u februaru iduće godine.

Tome su se usprotivili branioci Stanišića i Simatovića, zatraživši da suđenje počne u aprilu ili maju iduće godine, kako bi odbrana imala dovoljno vremena da se pripremi.

Stanišić i Simatović su optuženi za ratne zlocine nad Bošnjacima i Hrvatima u Hrvatskoj i BiH.

Uhapšeni su 2003. godine, a posle prvog suđenja Tribunal ih je 2013. oslobodio krivice po svih pet tačaka optužnice.

Žalbeno veće Haškog tribunala je 15. decembra prošle godine poništilo prvostepenu oslobađajuću presudu i naložilo ponovno suđenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

1 h

Podeli: