Petak, 29.04.2016.

16:32

Vasin: I u Vojvodini bilo malverzacija s glasovima

Predsednik vojvođanskog odbora DS Miroslav Vasin ocenio je da aktuelni događaji u RIK ukazuju da je bilo brojnih malverzacija na izborima u Srbiji.

Izvor: Beta

Vasin: I u Vojvodini bilo malverzacija s glasovima
Foto: Tanjug

On je za agenciju Beta kazao i da je slična situacija na pokrajinskom nivou.

"Zar iko može da pomisli da se to nije činilo i u Vojvodini koja je bila označena kao glavni cilj Srpske napredne stranke (SNS) i odakle su stizale vesti o najvećem broju nepravilnosti", rekao je Vasin.

On je zapitao i da li funkcioner SNS-a Igor Mirović zaista smatra da ta stranka zaslužuje čestitke od bilo koga za izbornu pobedu u Vojvodini, "s obzirom na način kako je ona postignuta".

"Masovna kupovina glasova, pritisci, ponižavanje ljudi i podela socijalnih paketa obeležile su izborni dan. Zato SNS treba da ćuti, jer očekivati čestitke za izborni rezultat koji su ostvarili u danu sumraka demokratije, krajnje je cinično", kazao je Vasin.

Dodao je da SNS mora biti svesna "večite sumnje koja će ostati u njihov izborni rezultat".

"Zato i nije čudno što je danas najčešće pitanje u Vojvodini - kako je to moguće", ocenio je Vasin.

Na nepravilnosti tokom glasanja u Vojvodini ukazale su i druge stranke, među kojima i Vojvođanska partija, koja je optužila Pokrajinsku izbornu komisiju da donosi političke odluke, jer je odlučila da u Vojvodini neće biti ponavljanja glasanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: