Projekat #kakosi u 2022: Pridruži nam se i ti VIDEO

Pandemija nije ugrozila samo fizičko, već u ogromnoj meri i mentalno zdravlje populacije. Projekat #kakosi je pokrenut pre devet meseci sa idejom da minimalizuje štetu prouzrokovanu izolacijom i strahom.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2022.

09:42

Projekat #kakosi u 2022: Pridruži nam se i ti VIDEO
Foto: Privatna arhiva

Neizvesnost, ograničeno kretanje, strah, nepoznata bolest i sumorna statistika. Udruženi neprijatelji psihičke stabilnosti i mentalnog zdravlja, sa izbijanjem pandemije, odjednom su postali naša stvarnost. Rađanje projekta #kakosi, bio je odgovor portala B92.net na zastrašujuću stvarnost. Kako kaže direktorka digitala B92/Prva Tamara Velkovski, postignuti rezultati, kao i institucionalna podrška, vetar su u leđa ovom ambicioznom projektu koji će u budućnosti još snažnije da podrži osetljive kategorije stanovništva.

"Projekat #kakosi nastavljamo sa još većim entuzijazmom i u 2022. godini, i očekujemo širu podršku imajući u vidu značaj prevencije i dostupnosti zdravstvene zaštite u domenu mentalnog zdravlja."

"Pandemija kovida 19 pokazala je da pored brige za neposredno, fizičko zdravlje sebe i svojih bližnjih, moramo voditi računa i možda čak u veći fokus staviti temu mentalnog zdravlja, i to posebno osetljivih demografskih grupa. Takođe smo svedoci ubrzane digitalizacije, u svi sferama života, pa će svakako jedno od pitanja koja ćemo otvoriti u 2022. biti i dostupnost i prijemčivost korisnih informacija, saveta stručnjaka, i uopšte prisutnost na svim digitalnim platformama." "Želim da se zahvalim strateškim partnerima na projektu #kakosi, koji je u martu mesecu 2021. pokrenuo portal B92.net. Među prvima koji su imali sluha za našu akciju i svesrdno je podržali jesu Ministarstvo omladine i sporta na čelu sa Vanjom Udovičićem, kao i Klinika Dr Laza Lazarević. U Novoj godini očekujemo širu podršku, nastavak saradnje sa dosadašnjim partnerima, niz novih akcija, a ono za šta ćemo se kao odgovoran medij zalagati jeste nesenzacionalističko izveštavanje o mentalnom zdravlju, veća dostupnost primarne zdravstvene zaštite u ovom domenu, uz poseban akcenat na određene demografije – mladi, žene, i na kraju odgovorno pristupanje problematici mentalnih poteškoća i tegoba na društvenim mrežama."

Pročitajte još:

Vanja Udovičić o projektu #kakosi: Hvala što ste prepoznali trenutno gorući problem

Pogledajte video-prilog: Vanja Udovičić o projektu #kakosi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: