Subota, 06.01.2024.

19:52

Naređeno je: Prizemljuju se svi avioni Boing 737 Maks

Federalni zvaničnici su naredili da se odmah prizemlje svi avioni Boing 737 Maks nakon što je avion "Aljaska erlajnsa" pretrpeo eksploziju.

Izvor: B92

Naređeno je: Prizemljuju se svi avioni Boing 737 Maks
EPA-EFE/YOAN VALAT

Potrebni inspekcijski pregledi će trajati oko četiri do osam sati po avionu i obuhvatiće oko 171 avion širom sveta.

Mlazni avion "Aljaske erlajnsa" razneo je prozor i deo trupa ubrzo nakon poletanja tri milje iznad Oregona kasno u petak, stvarajući rupu koja je primorala pilote da prinudno slete dok su njegova 174 putnika i šest članova posade nosili maske sa kiseonikom.

Niko nije ozbiljno povređen jer se avion pod pritiskom vratio bezbedno na međunarodni aerodrom u Portlandu oko 20 minuta nakon što je poleteo, ali je avio-kompanija prizemljila svojih 65 aviona Boing 737 Maks dok ne budu pregledani.

Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja rekao je u subotu pokrenuti istragu.

Oglasio se direktor kompanije

Izvršni direktor "Aljaske erlajnsa" Ben Minikuči rekao je da bi istraga aviona flote 737 mogla potrajati danima. Oni čine petinu od 314 aviona kompanije. U subotu se nije odmah znalo kako će to uticati na raspored letova kompanije.

"Radimo sa Boingom i regulatorima da bismo razumeli šta se dogodilo... i delićemo informacije kako budu bile dostupne", rekao je Minikuči i dodao:

"Saosećam se sa svima koji su bili na ovom letu – tako mi je žao zbog onoga što ste doživeli", poručio je.

Podsetimo, u petak uveče događala se drama iznad severozapadnog dela SAD kada su otpali prozor i deo trupa aviona kompanije "Aljaska erlajns".

Incident se dogodio neposredno nakon poletanja iz Portlanda letelice Boing 737 Maks, modela aviona koji je povezan sa smrtonosnim nesrećama i koji je bio prizemljen skoro dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: