Kovid ponovo "vlada", otkazano na stotine letova

Londonski aerodrom Getvik ove nedelje se suočava sa većim prekidima letova, ali ovoga puta razlog nije štrajk.

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2023.

14:12

Kovid ponovo
EPA/GERRY PENNY

Epidemija koronavirusa prizemljila je avione na londonskom Getviku, drugom po veličini aerodromu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Od nedelje je na Getviku dnevno ograničenje smanjeno na 800 letova kako bi se održala bezbednost. Zbog epidemije su otkazana 164 leta. Aerodrom je saopštio da se nada da će mu ograničenja pomoći da izbegne otkazivanje u poslednjem trenutku.

Zbog koronavirusa odsutno je 30 odsto kontrolora letova, a samo u ponedeljak otkazano 50 letova, najviše kompanije "Izi džet" (EasyJet).

Međutim, mnogi drugi letovi su odloženi i do sedam sati zbog nedostatka osoblja.

Procenjuje se da je oko 8.000 putnika ostalo bez prevoza, uglavnom na relacijama do Belfasta i Dablina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: