Sreda, 21.06.2023.

07:00

Prvi dan leta i odmah "pakao"

Leto na severnoj Zemljinoj hemisferi počeće danas u 16 sati i 57 minuta, a završiće se u petak, 23. septembra, u 8 sati i 50 minuta.

Izvor: B92, RTS

Prvi dan leta i odmah
Shutterstock/ Chayathorn Lertpanyaroj

U istom trenutku za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje zima.

Prvog dana leta u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, u brdsko-planinskim predelima zapadne i južne Srbije, očekuju se kiša i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i promenljiv vetar, a temperature će se kretati od 13 do 34 stepena.

Tokom noći na krajnjem severu i severoistoku Srbije moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo, duvaće slab i promenljiv vetar, a temperature će se kretati od 17 do 33 stepena.

Do petka će se zadržati pretežno sunčano vreme, dok će za vikend doći do naoblačenja sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature uz uslove za lokalnu pojavu nepogoda sa gradom i većom količinom padavina za kratko vreme.

Od nedelje će samo na severu biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Pretežno sunčano vreme očekuje se u utorak i sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: