Husnulin otkrio za koliko dana će Krim ostati bez vode

Potpredsednik vlade Rusije Marat Husnulin izjavio je danas da su svi krimski rezervoari napunjeni nakon napada na hidroelektranu Nova Kahovska.

Izvor: B92

Petak, 09.06.2023.

11:41

Husnulin otkrio za koliko dana će Krim ostati bez vode
Tanjug/AP Photo

On je dodao i da vode ima za 500 dana.

Šef administracije Novokahovskog gradskog okruga Vladimir Leontjev okrivio je Kijev za uništenje hidroelektrane, dok je portparol Kremlja rekao da je "jedan od ciljeva kijevskog režima bombardovanja hidroelektrane Kahovskaja da se Krimu uskrati voda".

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je uništavanje hidroelektrane Kahovska varvarskom akcijom kijevskog režima i napomenuo da je to dovelo do ekološke i humanitarne katastrofe velikih razmera.

Posle uništenja, došlo je do velikih poplava u Hersonskoj oblasti, gde se nalazi Nova Kahovska, usled čega se najmanje pet osoba utopilo.

Došlo je i do problema u snabdevanju vodom u Hersonu, ali i na Krimu, međutim, iz Moskve kažu da vode ima u rezervi za narednih 500 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: